Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

'Vion heeft aansprekend persoon nodig'

Den Bosch – Vion heeft een aansprekend en toegankelijk persoon nodig die goed met de boeren kan omgaan. Zo ontstaat er een gunningsfactor, waardoor boeren graag zaken met je doen. Dat zegt NVV-voorzitter Wyno Zwanenburg in een reactie op het vertrek van bestuursvoorszitter Uwe Tillmann van Vion.

Zwanenburg hoopt dat Vion er in zal slagen het contact met de boeren te herstellen. “Dat is de laatste jaren sterk verwaterd. Tillmann zag je niet voor een zaal met boeren. Hij was erg afstandelijk.” Zwanenburg vraagt zich een dag na het vertrek van Tillmann af, waarom de raad van commissarissen hem juist nu wegstuurt. “Er moet iets gebeurd zijn. Het was toch logischer geweest als hij bijvoorbeeld in juni bij de strategiepresentatie of bij de jaarresultaten was weggestuurd.” Verder benadrukt hij het belang van Vion voor de Nederlandse sector. “Ze zijn belangrijk. Ze hebben hun verantwoordelijkheid genomen in de huidige maatschappelijke discussies. Dat doen ze goed en dat kunnen we niet missen.”

Het wegsturen van Uwe Tillmann is volgens ZLTO-bestuurder Peter de Koeijer het gevolg van een optelsom van observaties van de Raad van Commissarissen. ZLTO is eigenaar van Vion. De Koeijer betreurt de ontwikkelingen, maar zegt overtuigd te zijn van de argumenten van de Raad van Commissarissen. Hij heeft vertrouwen in de nieuwe topman Kloosterboer.

Laatste reacties

 • joannes

  De nieuwe man is er toch al! Er valt weinig te kiezen of te wensen!

 • Ishtar

  Als het echt nodig mocht zijn, en schijnbaar de nood hoog wordt, zal ik er aan denken om me maar als ceo aan te gaan melden.
  Zal niet meevallen iemand uit de sector zelf te vinden denk ik, immers 99,99% zijn marionetten en reactieve bestuurders (LTO), dat zefstandig nadenken niet meer een capaciteit is.
  Nee het einde is in zicht van VION.

 • leftturn

  de gunningsfactor kunnen we ons niet meer veroorloven. het ligt niet aan de persoon, maar aan de prijs. boeren laten zich niet meer inpakken door flauwe praatjes.
  ophaalkosten kadavers omhoog en te weinig betalen voor het vlees levert geen vrienden op.

Of registreer je om te kunnen reageren.