Varkenshouderij

Nieuws 24 reacties

Vijfhonderd varkens dood door brand

Odiliapeel - Vijfhonderd varkens zijn maandagmiddag gedood door een brand in een stal in het Brabantse Odiliapeel. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Meer dan duizend varkens overleefden de brand, doordat de stal was gecompartimenteerd en werd geventileerd.

Door een gebroken waterleiding zat de brandweer even zonder water. Bluswater kon worden gepompt uit een put van de boer.

Eerder deze zomer werd een varkensstal van dezelfde boer verwoest door een explosie. De brandweer benadrukt dat er geen relatie is tussen beide incidenten.

Laatste reacties

 • B bob

  Is deze veehouder het zat om te werken bij de bank ? Het verzekeringsgeld was schijnbaar al snel op . Gelukkig heeft de brandweer kwade opzet uitgesloten.

 • martensDLD

  wat een rot opmerking BAH,weet je wel wat je kunt aanrichten met deze uitingen

 • Ross

  Is zijn echte aard. Onmenselijk!!!
  Geeft aan dat hij om niets geeft gespeelde dierliefde!!!.

 • probe14

  Bob: Bange Ongelikte Beer

 • B bob

  MartensDLD, Ik schrijf wat veel lezers denken . The freedom of speach is a bitch !
  Mw ross van tonningen , ik ben niet van de dierenliefde zoals u van de mannenliefde bent :-)
  Bob : Beschaafd Ondernemende Boer.

 • W Geverink

  Laat het beschaafd er maar af bob. Als jij je zo gedraagd zoals je praat noemen ze jou in Texas vast Cooter bob, wat je uitspreekt als cooder bob. Een persoon die niet 100% aanwezig is,een hele grote duim heeft en die je niet serieus neemt. Iemand die het verschil tussen fatsoenlijk en onbeschoft niet weet. Een beetje een arme sukkel zou je kunnen zeggen.

 • B bob

  W geverlink, ik uit me inderdaad niet echt beschaafd maar weet uit ervaring dat je veel bereikt met het schoppen tegen schenen! Dat is beter dan gewoon uit leedvermaak kijken naar de reguliere Nederlandse Land en Tuinbouw.

 • Ross

  Volledig de weg kwijt. Of er nu 500 varkens dood zijn of 1000 onze B bob kip zonder kop vindt het best als hij maar kan schelden en tieren. Sneu!!!.
  Vindt zich zelf heel wat op 15 hoog maar in de echte wereld een 0.

 • Bison

  Dat is wat er gebeurd als je 1500 of meer varkens bij elkaar in 1 stal pakt!.
  When shit hits the fan,..it usually hits it big!.
  Was er geen brand waarschuwing en beveiliging en/of sprinkler system in deze stal?
  Wat B Bob zei in z'n eerste reactie was helemaal niet zo ver gezocht hoor,die dingen gebeuren maar al te vaak,en er zal in dit geval ook wel onderzocht worden of het een spel speelde.
  Ik leesde trouwens van geen van de andere posters ook geen woord van meelij met die varkens,..het schijnt meer interesant om iemand neer te halen.
 • John*

  dus doordat er 1500 varkens in een gebouw zitten is de kans op brand groter? Ga maar eens kijken bij de nieuwe stallen die er gebouwd worden. Meer dan 4000 dieren, geen gas bij de dieren, verarming met warm water en verlichting met led en 24 volt.. alle installaties, (voermachines, verwarming en luchtwasser) zijn afgezonderd van de dieren. Zover ik weet roken de varkens niet en hoeft er tegenwoordig ook niet veel meer gelast en geslepen te worden in nieuwe stallen. Alles is demontabel en in de werkplaats in orde te maken. Veel veiliger dan alle oude stallen die nog in gebruik zijn!

 • Bison

  Nee John, als er veel varkens in een stal zitten is de kans dat er veel omkomen bij een brand groter dan in een kleine stal met weinig varkens.
  Oude stal of nieuwe stal maakt weinig verschil
  Dat kan een peuter nog we begrijpen.

 • B bob

  Het zal een schok zijn voor jou mevrouw ross van tonningen maar de Dieren in de veehouderij gaan uiteindelijk allemaal Dood !
  Jij wil zonodig een activist van mij maken terwijl ik aangeef dat ik een Biologische veehouderij heb. Hoe dom kun je zijn ?
  Ik ben alleen tegen de gruwelijke folterpraktijken in de intensieve veehouderij.
  Dat je zelf gelukkig opgesloten zit op de 15 de verdieping van een inrichting weten we inmiddels.

 • John*

  ok in de grote stal moet er goed nagedacht worden om de risico's van brand en verstikking tot een minimum te beperken. Door alle techniek, stroomvreters warmtebronnen bij elkaar in een ruimte te houden op een 10 tal meters van de stallen waar de dieren zitten lijkt het mij dat er een zeer veilige situatie wordt gecreeerd. Beter dan de situatie zoals die nu is met 1000 stalletjes met 500 varkens, met versleten electriciteit, her en der oude verwarmingsketels, branadgevoelige materialen etc..

 • W Geverink

  Hou maar op Bob. Je hebt helemaal geen biologische veehouderij. Je hebt helemaal geen veehouderij. Je bent niet eens boer. Je bent een anti veehouderijactivist die iedere mogelijkheid aangrijpt om er tegenaan te schoppen. Uit niets blijkt dat je verstand hebt van zaken. Bovendien zou zelfs een biologische boer geen woorden uitspreken als gruwelijke folterpraktijken omdat hij weet dat dat met betrekking tot de reguliere veehouderij gewoon niet waar is. Ik vind dat de huidige manier van bouwen zeker niet brandveilig is. Vaak wordt gekozen voor PVC tussen de afdelingen en een luchtwasserkanaal waarmee alle afdelingen in de stal met elkaar verbonden zijn. Het is hartstikke funktioneel maar voor de brandveiligheid een ramp. Echt jongenswerk. Echter als je kijkt naar het biologische bedrijf van de familie Sloetjes bijvoorbeeld is het daar met de brandveiligheid niet beter gesteld. Er zijn helemaal geen afdelingen om een brand af te remmen maar het zijn grote open ruimtes waarin veel brandbaar stro aanwezig is. De reden dat er weinig biologische stallen afbranden is omdat er weinig biologische stallen zijn. Iedere stal die afbrandt biologisch of regulier is er een teveel, maar we weten allemaal dat een ongeluk in een klein hoekje kan zitten.

 • J@gertje

  Mensen,
  Waarom reageren jullie noch steeds op lieden als B bob en politiek?
  Zonde van de tijd en energie.


  Groet,
  J@gertje

 • Ross

  Als iedereen zo denkt J@gertje hebben ze vrij spel.
  Ben het met je eens zal verspeelde energie zijn maar ook wel wat leedvermaak. Ze zijn zo simpel dat hij ook weinig moeite kost.
  Geeft in ieder geval aan dat de meeste mensen hier hardwerkende burgers zijn.

 • J@gertje

  Beste ross,
  Als niemand meer reageert op die lui, hebben ze er weinig plezier meer aan en blijven ze hier vanzelf weg.

 • W Geverink

  Ik kan me je discussies met ene Leo nog wel herinneren J@gertje.

 • leo,s vriend

  Heeft ook nauwe familiebanden Geverink! net als met herkauwer,katja antijacht,spotvogel en nog enkele anderen

 • J@gertje

  Klopt helemaal W Geverink.
  Daar heb ik van geleerd dat een discussie met dit soort lieden geen enkele zin heeft.
  Ze brengen vanalles ten gehore maar bewijzen ho maar, en zijn bovendien niet in staat om hun fatsoen te houden. (zo was het ook met die Leo)
  Een verschil van menig of inzicht moet bespreekbaar zijn, maar mensen die niet op een normale manier kunnen reageren kun je het beste gewoon links laten liggen.
  Maar ik heb diep respect voor jullie doorzettingsvermogen.

  Groet,
  J@gertje

 • B bob

  Mevrouw ross van tonningen heeft vooral afgunst als drijfveer J@gertje . Dat heeft absoluut niets te maken met doorzettingsvermogen ! Dat is een ziekelijke drang om mensen met succes aan te vallen en ik heb alleen maar last van een ongekend begrip voor zwakzinnige mensen .
  De realiteit ontkennen is niet echt een manier om geloofwaardig over te komen . Zo is het enorme misbruik van groeihormonen en antibiotica ontkennen erg stom omdat elk weldenkend mensch weet wat er in de Dierfolteringsindustrie mis gaat.
  Reageer maar gerust op mijn reactie's en kom ook zelf eens met onderbouwde bewijzen!

 • B bob

  Het zou me niet verbazen dat mevrouw ross van tonningen bij Wakker dier op kantoor werkt . Zo stompzinnig wil je immers als voorstander vaan de reguliere vvefoltering industrie niet graag overkomen .Zo zet deze dame de hele bio-industrie te kakken.

 • W Geverink

  Waar wacht je op Bob. Van waar jij woond is het hooguit een half uurtje rijden.

 • mazzel1

  Bobke,
  je bent weer erg actief midden in de nacht Texas time!!!

Laad alle reacties (20)

Of registreer je om te kunnen reageren.