Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Varkens Vandaag heeft meer budget nodig

Boekel – “De periferie moet helpen om de begroting van Stichting Varkens Vandaag sluitend te krijgen”. Dat zei voorzitter van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders Wyno Zwanenburg maandagavond op de jaarvergadering van Stichting Varkens Vandaag in Boekel.

Afgelopen jaar heeft het Productschap Vee en Vlees 25.000 euro bijgedragen aan de Stichting. Maar dat houdt komend jaar op omdat het productschap geen promotiecampagnes voor de hele sector meer mag steunen. Zwanenburg deed daarom een nadrukkelijk verzoek aan de periferie in de varkenshouderij om een bijdrage te leveren aan de acties van de Stichting. Zwanenburg zei dat de sector en de periferie een gezamenlijk belang hebben in het positief in het nieuws brengen van de sector. Zwanenburg sprak daarom van een “gedeelde verantwoordelijkheid”. Voor komend jaar is een bedrag van 150.000 euro nodig. Vorig jaar had men een budget van 75.000 euro. Maar omdat de sector nu landelijk wil gaan werken is er meer geld nodig dan afgelopen jaar.


Eén reactie

  • John*

    ongeveer een 0,5 cent per afgeleverde big in Nederland...

Of registreer je om te kunnen reageren.