Varkenshouderij

Nieuws 2415 x bekeken

VP Minovia verwacht strijd om vergister te winnen

Zwolle – VP Minovia, dat woensdag in de openbare veiling het hoogste bod uitbracht op het onroerend goed van de failliete biogasinstallatie in Heeten, gaat er vanuit dat de Rabobank het bod maandag zal accepteren.

Daarmee zou het bedrijf voor een bedrag van 590.000 euro de nieuwe eigenaar worden van de silo’s en bijbehorende opstallen in Heeten. Dat zegt Jurgen Soete van adviesbureau Adcofin uit Torhout, namens Minovia.

VP Minovia, een joint venture tussen VP Systems uit America en Renovia uit Overpelt (België) wil in Heeten afstappen van vergisting en haar eigen procedé gaan opzetten. Dit komt neer op mestscheiding, waarbij schoon water en een kunstmestvervanger wordt geproduceerd en een organische stapelbare fractie.

Minovia was volgens Soete al eerder in onderhandeling met de Rabobank over overname van de vergister, maar werd in eerste instantie afgewezen. Pas dinsdagmiddag werd het duidelijk dat de veiling van het onroerend goed zou doorgaan, en besloot het bedrijf op de veiling zijn slag te slaan. “We hebben de indruk dat de bank op deze manier teruggrijpt op ons bod. Ze weten nu dat we serieus zijn en dat we de zaak financieel voor elkaar hebben. We willen bij wijze van spreken dinsdag aan de slag in Heeten.”

Er is in ieder geval één andere partij die nog met de bank onderhandelt. Het gaat om het bedrijf Green Bio Power dat samen met Mestdistributie Twente en een energiebedrijf een bod heeft uitgebracht van 9 ton op het onroerend goed inclusief de installaties.

Een woordvoerder van de Rabobank bevestigt dat de bank het bod in beraad heeft. Over nog lopende onderhandelingen met andere partijen wil hij geen mededelingen doen.

De vergister ging in maart failliet. Rabobank is de grootste schuldeiser met een vordering van 7,6 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.