Varkenshouderij

Nieuws 6 reacties

'Stoppen met castreren moet einddoel blijven"

Beerta – Het is een goede zaak dat Westfleisch Improvac gaat testen en uitproberen. Zo reageert Annechien ten Have op het nieuws dat Westfleisch een uitgebreide proef gaat doen met dit vaccin.

Ten Have, voorzitter van de stuurgroep ‘Beren onderweg’, benadrukt wel opnieuw dat het gebruik van het auto-immuunvaccin niet de eindoplossing is van het berengeurprobleem. “Het is hooguit een tussenoplossing. De beertjes moeten tijdens hun leven op z’n minst twee keer worden geënt. Dat geeft voor de varkenshouder veel extra werk, en voor de dieren extra stress. Het uiteindelijke doel moet daarom zijn om volledig te stoppen met castreren."

Ook Ge Backus, projectleider van het onderzoeksproject stoppen met castreren vindt het prima dat Westfleisch deze stap zet. “Improvac is een toegelaten middel in de EU en het is interessant om te zien hoe één en ander zal uitpakken.”

Laatste reacties

 • Clintsen

  mooie oplossing zo toch? of zitten er nog meer nadelen aan?

 • joannes

  Weer een middel erin om de natuur te misleiden! Ben benieuwd hoe dit middel getest is op residu in het vlees of dat we daar over een paar jaar weer achter komen wanneer de mensen die (teveel) bacon eten ineens ook ineens een gebrek aan springgedrag zullen krijgen. Vergeet niet; dat wat je niet weet, je ook nog niet kan meten.

 • maarten71

  Snap echt niet wat het probleem is met kastereren. Die dieren liefhebbers kastereren hun katten en honden toch ook.

 • Bison

  Yep,.castreren,. moeten ze ook maar doen met pedofielen en verkrachters.
  Werkt goed!.

 • joannes

  Ten Have, Ge Backus en Annechien ten Have, blijven loyaal meewerken aan die absurde maatregel om het castreren te verbieden. Waarom...... Om de producent van Improvac te helpen veel geld aan deze maatregel te verdienen? Reken maar uit: EU wijd alle beertjes 2 injecties van......€ Totaal miljoenen € voor een injectie waarmee de natuurlijke ontwikkeling van de mannelijkheid van die beertjes geremd wordt. Ik snap niet dat die Wakker Dier organisatie tegen allerlei onnatuurlijke , niet biologische middelen, is, en hier wel voor staat te applaudiseren. Volgens mij heeft Pfizer Wakker Dier en hun collega aktiegroepen via een omweg gestimuleerd deze goudmijn tot een zogenaamde consumenten behoefte te maken. Hopelijk zullen de consumenten die dit vlees gaan eten zich geen zorgen gaan maken over een residu wat zodirect de mens gaat beinvloeden. Volgens het filmpje is het product bij slacht nog 4 weken aktief. Het homoon is dus nog aanwezig in het vlees! Ik ga in ieder geval vrouwelijk varkens vlees eten na dit filmpje! http://www.youtube.com/watch?v=b6oGMbzNh_g

 • politiek

  Joannes, ik ben het volledig met je eens. HET GEBRUIK VAN HORMONEN DIENT VEBODEN TE BLIJVEN. Wellicht kan Annechien ten Have , als ze zo voorstander is van hormoongebruik ( ook inzake groeibevordering) in de varkenshoudeij dit ook wil uitproberen op haar eigen lupinevarkens. Nu ook al dus dus de discussie om middels hormonen varkens te ,,castreren,, Hopenlijk is ze wel zo correct en sportief dit duidelijk kenbaar te maken aan haar consumenten van die lupinevarkens middels een duidelijke sticker of iets dergelijks. Inderdaad is het dan de duidelijke keus van de consument dat men dat risico neemt om dat varkensvlees te eten. .

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.