Varkenshouderij

Nieuws 3650 x bekeken 12 reacties

Slachterijen overwegen basisprijzen

De Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch wil haar varkensprijs vanmiddag verhogen met enkele centen per kg.

Duitse slachterijen zijn het daar niet mee eens. Zij zeggen dat hun marges onder druk staan. Daarom overwegen zij om met gelijkblijvende basisprijzen te komen. Het aanbod van vleesvarkens is in ieder geval erg krap en dat zal de komende tijd zo blijven. Afnemers van varkensvlees moeten nog wennen aan de hoge prijzen. Zij moeten die uiteindelijk doorberekenen aan consumenten. Dat kost tijd.

Laatste reacties

 • miniplaat

  Hoog tijd dat ze dit eindelijk eens door rekenen, normaal gesproken zijn het altijd de prijzen voor de varkenshouders die moeten zakken. Laat de grote winkel concerns maar iets marge inleveren,tussen de prijs van de slachterij en de prijs in de winkel zit nog enorm veel ruimte

 • De Mol

  Hoeveel Varkenshouders grijpen dit nieuws aan en gaan gelijk weer dromen van uitbreiden ?

 • info95

  Hausprijzen en krap aanbod gaan niet goed samen

 • willywolfkamp1

  Verwachtings prijs voor de onderdelen volgende week allemaal +0.02 tot +0.03.

 • joannes

  The Financial Times schrijft ook al aan artikel over bacon tekorten dus de race gaat starten: EU faces bacon shortage as herds fall

 • ikkethuis

  joannes, men moet geen bacon eten. Het gevaar bestaat als de prijs stijgt en het aanbod krimpt dat varkens vlees zich uit de markt prijst, er zijn immers genoeg alternatieven. en probeer iemand die overgeschakeld is nog maar eens terug te winnen. Dat kan alleen met prijsverlaging. Onder iemand versta ik ook varkensvlees verwerkende bedrijven.

 • BoB de Bakker

  Dit gaat niet goed, wanneer er weer extra varkens op de markt komen raak je die aan de straatstenen niet kwijt. Gewoon zorgen voor een lage kostprijs en eventueel de stal een tijdje onderbezet houden. Leveren wat de markt vraagt!

 • YOMI

  Ik las deze week een artikel in de Boerderij over een boer die o.a. zei dat we moesten stoppen met het openbaar maken van onze kostprijs zodat onze afnemers die niet kunnen misbruiken om ons zo min mogelijk te hoeven geven. Ik ben het hier helemaal mee eens. Dus #7, zorgen voor een lagere kostprijs vind ik prima......maar dat hoeft niemand te weten.....en het extraatje kan dan in onze eigen zakken blijven. Laten we met z'n allen stoppen met het doorgeven van onze bedrijfsresultaten aan wie dan ook.

 • henkgrootens

  YOMI, de kostprijs is toch zo te berekenen. Bovendien zit er tussen de hoogste en de laagste kostprijs meer dan 10 eurocent.

 • van

  Heel slim geen kostprijzen meer vrijgeven of incl winstmarges zoals ook supermarkten doen

 • van

  Wat is dan de kostprijs van je auto, als het dan zo makkelijk is!!!!

 • hans veghel

  de abab en agrovion maakt de kostprijs ook elk jaar bekent,
  ik heb tegen hun gezegt niet doen maar ze blijven dat toch doen dus ik doe er geen zaken meer mee

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.