Varkenshouderij

Nieuws

Rusland scherpt controles op Amerikaans varkensvlees aan

Moskou - Rusland heeft extra laboratoriumcontroles op varkensvlees afkomstig uit de Verenigde Staten aangekondigd.

Dit gebeurt nadat de Russen naar eigen zeggen onder meer listeriabesmettingen, sporen van de groeibevorderaar ractopamine, en sporen van de antibiotica tetracycline en chloortetracycline hadden aangetroffen in zendingen varkensvlees van de Amerikaanse bedrijven Tyson Foods en Triumph Foods.

De Russen troffen listeria en sporen van ractopamine aan in een zending afkomstig van Tyson. De antibiotica, meer dan 10 milligram per kilo, vonden ze in vlees afkomstig van Triumph Foods. De Russen hebben aangekondigd over te gaan tot tijdelijke importstops op Amerikaans vlees als ze nog meer onregelmatigheden aantreffen.

Of registreer je om te kunnen reageren.