Varkenshouderij

Nieuws 8469 x bekeken 24 reacties

'Penisbijten komt sporadisch voor'

Lelystad - Het fenomeen penisbijten, waarbij mannelijke vleesvarkens beschadigingen oplopen aan hun geslachtsdeel, komt af en toe wel voor bij bedrijven die beren mesten.

Dat zegt onderzoeker Herman Vermeer van Wageningen UR. Volgens hem hebben Belgische slachterijen het probleem ook wel gesignaleerd aan de slachtlijn.

De Duitse internetsite Animal Health Online.de maakte deze week melding van dit probleem op een bedrijf in Zuid-Duitsland dat beren mest. De site illustreert het bericht met bloederige foto's van beren met beschadigde penissen.

Het probleem ontstaat doordat hokgenoten gaan bijten op de uitgeschachte penis van de rijdende beer. "Daarom is ons onderzoek er ook opgericht om het springgedrag van de beren zoveel mogelijk terug te brengen", aldus Vermeer. Dat is ook uit oogpunt van kreupelheid en andere pootproblemen van belang. Vermeer verwacht dat ook via de fokkerij op dit terrein nog wel vooruitgang is te boeken.

Laatste reacties

 • joannes

  Herman Vermeer is een typische onderzoeker die een opdracht uitvoerd. Hij observeert, hij meet, hij registreert, hij......blijft vooral denken en projecteren dat het gaat lukken. Wanneer gaat hij eens inzien dat een varken geen mens is en voor rede vatbaar, maar gewoon op en met eeuwen oude instincten reageert? Wat de PvdD of de Dierenbescherming ook wenst!

 • Sjaak

  Het is nog maar de vraag hoe lang mensen voor rede vatbaar blijven, wanneer je ze gedwongen bij elkaar zet...
  Als mensen beperkt worden in hun vluchtgedrag, kan dat ook situaties opleveren, waarbij ze misschien wel gaan bijten:)

 • John*

  beren moeten we hard laten groeien zodat ze in vierkant bakje bij de appie liggen voordat ze snappen waar die penis nog meer voor gebruikt kan worden en hem in stelling brengen. gas erop anders krijgt ie een hap in zijn lollie

 • W Geverink

  Hard groeien is niet het probleem John want ze gaan als de gesmeerde bliksem. Het probleem is dat de varkens die we tegenwoordig hebben erg vroegrijp kunnen zijn. Ik heb op mijn bedrijf een echte stinker betrapt van nog geen 70 kg die al volop aan het dekken was.

 • bertes

  ze groeien alleen hard, als ze voer hebben met extra soja.
  en verkrachtingen is de hele dag door. je hoord de hele dag angst kreten.

 • John*

  bij langzaam groeiende pietrains is komen gewoon meer stinkers en bespringingen voor.... of nu 2% rijp is of 20 % maakt nogal een verschil.

 • Hogman1

  Waarom nou niet vaccineren met Improvac,
  Kost dan wel 2 euro maar je hebt geen raggende mannen en ze hoeven niet meer te snuffelen in het slachthuis dus dat scheelt dan weer 2 euro.
  Beren schijnen ook beter door te groeien aan het eind van de mestperiode

 • bertes

  misschien is zo'n spuitmiddel iets, dat vrouwen in hun tas hebben. dan kunnen ze die in zetten tegen hun mannen.

 • Heijdravleesvee

  de varkens houders zullen vroeger niet voor de lol hun beren zijn gaan castreren.
  Had vast een reden.

 • joannes

  In de hele wereld worden dieren gecastreerd om ze in de toom te houden of aggresie te voorkomen. Dat er in het westen nu zo´n hype van gemaakt wordt, gebeurd omdat geen van die protesters de boeren of verzorgers ervaring heeft maar vooral wel een idealistisch, romantisch idee van hoe het zou moeten. En doof en blind voor de consequenties drammen ze hun ideeen populair en politiek door. Wat gewoon leidt tot een chaos in het hok met veel meer dierenleed.

 • Heijdravleesvee

  En dat is de praktijk. Zouden ze bij sommige mannen ook moeten doen.

 • Bison

  De 'wussyfication' van Hollanders is in volle gang.
  Darwin is coming full circle

 • Mels

  what do you mean?Bison,verklaar de kreet even want ik kan er geen pakketouw aan vast knopen.

 • Bison

  In het hollands zou je 'wussy' kunnen vervangen door 'watje' ,een trutterig persoon dus, dit fenomeen schijnt alarmerende proporties aan te nemen onder de huidige bevolking. Alles moet tegenwoordig 'political correct' wezen zelfs als het grenst aan complete idioterie.OA,Het dier schijnt tegenwoordig op een hoger niveau geplaats te worden dan een mens,...dat is,.. totdat het in de pan ligt.LOL
  Onder het evolution process(Darwin)zijn in het verleden verschijdene diersoorten een dode weg ingeslagen en dus... uitgestorven,
  Het bovende in overweging genomen,..mischien is de mens next.

 • Bison

  Daar moet nog even bij vermelden dat de 'Watjes' of 'vruchtenpuddingkjes' (om maar een ander woord te gebruiken) in Holland wel degenlijk met uitsterven bedrijgd worden komt door het feit dat ze fijlen om het gevaar in te zien van de groeiende radicale Muslim populatie in Holland en er niet hardhandig tegen optreden.
  Ze hebben ook droevenswaardig gefaald om de enigste figuur met het lef om die dreiging de kop in te drukken (Geert Wilders) niet tot minister president te kiezen.

 • Mels

  Bison.Ik ben blij dat Wilders niks meer klaar kan maken na de laatste verkiezingen.Veel teveel lawaai en te weinig nuttig resultaat.Moslims roeien mekaar uiteindelijk wel uit omdat deze lieden het toch nooit eens worden.Ben met je eens dat er te slap gehandeld wordt tegen dit soort geloofopdringende mensen.

 • jan9

  Zouden moslims dan ook bij elkaar penisbijten ?
  Om maar even terug te komen op het onderwerp waar het eigenlijk om ging.

 • W Geverink

  Over de andere kant zijn er dan ook opgeluchte hokgenoten want met een penis die verschrikkelijk zeer doet wordt voorlopig niemand verkracht. Nou ja, er zou niemand verkracht worden als de andere vijftien beren in het hok tegelijkertijd ook een zere penis zouden hebben... Ik blijf er bij dat de meest diervriendelijke manier van beren houden is dat er borgen van worden gemaakt. Voor het castreren niet eerst bijna laten stikken in CO2 maar gewoon snel onverdoofd castreren en verdovingsspray er na. dat is tegenwoordig mogelijk. Dat is vriendelijker voor de de big en ook voor de boer en iedereen blij op de korte en lange termijn.

 • Bison

  W Geverink ik ben over castreren het 100% met je eens.Biggen krijsen altijd als ze gehandeld worden, dat kleine sneetje voelen ze niet eens.
  En dat beetje groeivertraging mag de pret niet drukken.

  Mels die muslims fokken als ratten,geef het nog een paar jaar tot ze in Holland en Europa in de meerderheid zijn, dan lul je wel anders
  De blanken hebben wereldwijd gemiddeld nog maar 1.2 kinderen,binnenkort op de endangered species list dus.

 • joannes

  Ik stel voor dat al die figuren die tegen castreren zijn 2 praktijkstages nemen: 1 om te weten hoe er gecasteert wordt verdooft en onverdooft en 1 waarin ze in het hok een koppeltje beren zien raggen voor een uur of 4. Achteraf nog even een discussie over dierenleed om eraan herinnerd te worden dat dat hok 24 uur perdag 7 dagen in de week die stress oplevert en dat biggetje gewoon door rent de diezelfde dag. Ik denk dat ze (de dierenactivisten) allemaal genezen zijn. Wat een bende! Dit is niet praktisch! Dit is niet diervriendelijk!

 • B bob

  Mels,wat een ondoordachte opmerking over de moslims! De moslims hadden al door dat varkensvlees erg smerig is voordat dat echt het geval was ( MRSA/salmonella/ESBL/atibioticaresidu/hormonen etc etc.) Doordat ze het van hun profeet niet mogen eten zal de blanke westeling eerder plek maken voor de miljarden moslims. Een enkele autobom op een marktplaats geeft alleen maar meer woede en meer volgelingen van de Sharia en koran.

 • Bison

  Ik zou me over die salmonella en antibiotica maar niet zo naar meer maken.Als dat 'moslim virus' dat bij jullie ongestoord voortwoekerd nog een beetje meer voet aan de grond krijgen daar dan worden alle varkens en hun hoeders toch subiet en ter plekke uitgeroeid.

 • B bob

  Inderdaad Bison, er zijn wel moslims die graag een speklap wegwerken maar de meeste zullen de varkenshouders aan het spit braden.

 • Bison

  Een muslim die een speklap wegwerkt bestaat niet,'period'
  Allah forbids it,...overtreding is... death!

Laad alle reacties (20)

Of registreer je om te kunnen reageren.