Varkenshouderij

Nieuws 2328 x bekeken 4 reacties

Overheid doneert miljoenen voor Russische voerbedrijven

Moskou - Rusland en Wit-Rusland (Republiek Belarus) hebben aangegeven geld vrij te maken om de veevoerindustrie in beide landen te ondersteunen. Volgens de overheid moet het de sector na de schade door de droogte weer op weg helpen.

Wit-Rusland stelt 134 miljard roebel (11,6 miljoen euro) ter beschikking die verdeeld gaat worden over 21 bedrijven. Het geld wordt beheerd en verdeeld door banken.

De Belagroprombank zal ruim 81 miljard roebel (7,4 miljoen euro) verdelen. De Belarusbank krijgt 32.8 miljard roebel (3 miljoen euro) en 20.4 miljard roebel (1,85 miljoen euro) gaat naat de Bank for the Development of the Republic of Belarus. Het geld wordt gebruilkt voor de bouw, renovatiewerkzaamheden en technische inrichting van voerfabrieken.
De Russische overheid gaat ook voerproducenten steunen. Het totale bedrag dat naar boeren en voerproducten zal gaan wordt geraamd op 19 miljard roebels (475 miljoen euro). Eind augustus gaf het Russische ministerie van landbouw aan dat er ook directe subsidies vrijkomen voor de gebieden die het zwaarst zijn getroffen door droogte. Het bedrag hiervoor is 6 miljard roebel (154 miljoen euro). Ook is er toen gesproken over extra leningen die boeren kunnen afsluiten. Het geld zal worden ingezet voor de aankoop van diervoer, zaad en kunstmest.
Volgens het ministerie van landbouw is de schade die Russische boeren dit jaar door de droogte hebben rond de 37.5 miljard roebel (900 miljoen euro).

Laatste reacties

 • tessemakergj

  doen ze goed die Russen , zouden we hier een voorbeeld aan kunnen nemen

 • ikkethuis

  de veevoerfabriek heeft in nederland geen steun nodig

 • Flyinghollander

  Rusland wil graag niet afhankelijk zijn. Als dit ze lukt kunnen ze het erg goed redden zonder andere landen. Grondstoffen als olie/gas etc hebben ze al en als ze dan ook nog zelfvoorzienend zijn, kunnen ze nog al wat eisen ;)

 • koestal

  klimaatverandering wordt een groot probleem,steeds meer droogte in Rusland en de Oekraine ,West- Europa steeds meer natte zomers

Of registreer je om te kunnen reageren.