Varkenshouderij

Nieuws 8 reactieslaatste update:1 okt 2012

Vleesvarkenshouders leggen zich niet neer bij NVV-beslissing

Heteren – De vleesvarkenshouders die zich binnen de NVV hebben hard gemaakt voor afschaffing van de NVV-biggennotering leggen zich niet neer bij het besluit van het algemeen bestuur van de NVV van afgelopen donderdag.

Dat meldt woordvoerder Peet Berntsen uit het Achterhoekse Azewijn namens deze vleesvarkenshouders. Berntsen wil zich nog niet uitlaten over de stappen die de vleesvarkenshouders denken te gaan nemen, "maar we hebben nog enkele ijzers in het vuur."

Donderdagavond besprak het landelijk bestuur van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) de eis om de notering af te schaffen. De vleesvarkenshouders zijn van mening dat de notering systematisch te hoog staat en daardoor vermeerderaars eenzijdig bevoordeelt, doordat de vleesvarkenshouders te veel betalen voor de biggen. Tien van de elf regio's spraken zich uit vóór het handhaven van de notering, meldt NVV-bestuurder en voorzitter van de noteringscommissie Theo Duteweerd.

Laatste reacties

 • joannes

  Het is toch logisch dat de biggenprijs zich meer onafhankelijk gaat ontwikklen bij zoveel biggen export. De relatie met de Nederlandse mesters wordt steeds kleiner!

 • varkenshouder1

  De NL mester moet gewoon op DPP of Vion inkopen als hij niet met de NVV of Weser Ems kan leven !!!!

 • Biggemans

  SIMPEL=SIMPEL afschaffen die NVV prijs niet meer op kopen

 • boerkebrabant

  ik vind dat de nvv zich alleen maar moet bezig houden met het behartige van de belangen van alle leden. daar hoort naar mijn mening geen biggenprijs notering bij, die staat nooit goed voor mester of fokker, beter zou het zijn om als nvv voor de fokkerij een prijsmonitoring op te zetten. als daar genoeg fokkers mee meedoen komt er vanzelf een goede biggenprijs uit die voor fokker en mester acceptabel is. ik als fokker en als nvv lid betreur de nvv beslissing voor het behoud van de nvv biggenprijs! natuurlijk kan je als mester de biggen inkopen op bv de dpp of een andere notering,neemt niet weg , schoenmaker(nvv) blijf bij je leest

 • dhvanmeerveld

  IK lees niets over afschaffen NVV vleesvarkensprijs door diezelfde groep.
  Beide noteringen zijn een hele heldere en doorzichtige afspiegeling van de ontwikkelingen in de markt. Daar zijn er maar heel weinig van. Laten we daar dan ook heel zuinig zijn.

 • John*

  de mesters die nu inkopen op nvv hebben nog de toeslag op dpp van januari in de kop.. inmiddels zijn deze ook 2 a 3 euro verhoogd en betalen ze op dpp net zoveel voor een big als op nvv. De nvv notering is nu een goede monitoring voor fokkers. Wil je een jaar lang geen gezeik over toeslagen dan verkoop je of koop je in op nvv. Wil je graag handelen en elke paar maanden gezever over toeslagen dan koop je in op dpp. Misschien dat je dan jaarrond de biggen 15 cent goedkoper in het hok hebt.. maar dat lijkt het mij wel waard om geen gezever te hebben. En als je op nvv inkoop kan je misschien ook gewoon rechtstreeks afspraken maken met de fokker.. over die 1,5 tot 2 euro die de handelaar er tussen zet hoor ik hier niemand klagen.

 • kantoor3

  bij het opschalen van de bedrijven en het steeds belangrijker worden van de kwaliteit en gezondheid zal men er rekening mee moeten houden dat we steeds meer richting duitse noteringen gaan met onze biggenprijs. Maakt niet uit of deze nou op basis van nvv, dpp, vion of beurs is

 • politiek

  Het lijkt wel of joannes gebaat is met lagere biggenprijzen ! .

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.