Varkenshouderij

Nieuws

Minder vochtrijke voeders afgezet in varkensector

De varkenshouderij heeft in 2011 3,1 miljoen ton vochtrijke voedermiddelen afgenomen. Dat is 250.000 ton minder dan een jaar eerder. In 2010 was de afzet 3,35 miljoen ton. Deze cijfers heeft de OPNV, de vereniging van producenten en handelaren in vochtrijke voedermiddelen voor de veehouderij naar buiten gebracht.

In de hele veehouderij werden in 2011 5,48 miljoen ton vochtrijke voeders afgeleverd; 270.000 ton minder dan in 2010.

De afname in de varkenshouderij wordt verklaard door een lager aanbod van producten. Ook worden producten die tot voor kort werden aangeboden als veevoer, nu anders aangewend. Uit tarwezetmeel bijvoorbeeld wordt bio-ethanol gewonnen. De belangrijkste producten in de varkenshouderij blijven tarwezetmeel, aardappelstoomschillen, weiproducten en tarwegistconcentraat.

Of registreer je om te kunnen reageren.