Varkenshouderij

Nieuws

Larven waarderen varkensmest op

Kontich - Johan Jacobs uit het Belgische Kontich onderzoekt de kansen om vliegenlarven te kweken die varkensmest kunnen omzetten in biodiesel. Dat meldt de Belgische krant Nieuwsblad.

“Als mijn berekeningen kloppen, zijn vliegenlaren perfect in staat om varkensmest te verwerken tot waardevolle grondstoffen. Ze kunnen één ton mest omzetten in 200 à 300 kilogram eiwitten voor dierenvoeders en in 60 liter biodiesel. Bovendien kunnen ze chitine uit de mest halen. Dat is de stof waaruit het pantser van kreeften en krabben bestaat en die vaak gebruikt wordt in cosmetica en geneesmiddelen”, aldus Jacobs. Inmiddels heeft Jacobs een testlaboratrium opgezet waar hij de komende anderhalf jaar kandidaat-investeerders gaat bewijzen dat de techniek met de larven werkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.