Varkenshouderij

Nieuws 616 x bekeken laatste update:18 sep 2012

KPV wil groei in aantal cursisten varkenshouderij

's-Hertogenbosch - De Stichting Kwalitatief Personeel in de Varkenshouderij (KPV) hoopt dit jaar tussen de 135 en 200 personeelsleden een cursus aan te bieden. In 2013 moet dit doorgroeien naar 250.

Dit zegt Karel Schepers, bestuurslid van KPV in een interview met Boerderij Weekblad. KPV is is vorig jaar in het leven geroepen om in te spelen op de toenemende vraag naar opleidingen voor mensen die werkzaam zijn in de varkenshouderij.
De Stichting gaat nu het tweede jaar in en hoopt dat volgend jaar rond de 250 cursisten een opleiding bij KPV gaan volgen. Dit jaar denkt Schepers tussen de 135 en 200 cursisten uit te komen. De ambitie is om binnen drie jaar 100 varkenshouders als klant te hebben die totaal 300 medewerkers hebben die een opleiding gaan afnemen.
Voorlopig zijn de cursussen alleen in Zuid-Nederland, maar mogelijk breidt dit uit. “We zijn daarover in gesprek. Voordat we uitbreiden moeten we een stabiele groep in het Zuiden hebben”, aldus Schepers.

Of registreer je om te kunnen reageren.