Varkenshouderij

Nieuws 1 reactielaatste update:7 sep 2012

Gemiddelde voerwinst geboekt afgelopen jaar

Deventer - In de periode juli 2011 tot juni 2012 komt de gemiddelde voerwinst in de vleesvarkenshouderij op 84 euro per gemiddeld aanwezig vleesvarken. In de zeugenhouderij ligt de voerwinst in dezelfde periode op 568 euro per zeug. Dat blijkt uit de jongste Agrovision cijfers.

Oorzaak van de betere resultaten in de vleesvarkenshouderij zijn de aangetrokken vleesprijzen. De afgelopen 12 maanden werd gemiddeld 1,56 euro per kilogram geslacht gewicht betaald. Dat is 16 cent meer dan in het jaar daarvoor. Tegenover de hogere vleesprijzen staat wel een 3 euro hogere biggenprijs. Ook de voerkosten zijn fors gestegen. Vermeerderaars boeken de afgelopen 12 maanden een voerwinst van 568 euro per zeug. Vooral in de eerste 6 maanden van dit jaar is goed verdiend. In april en maart lag de voerwinst boven de 900 euro per zeug. Vermeerderaars ontvingen de afgelopen 12 maanden gemiddeld 45,59 euro per big. Dat is 7 euro meer dan in de periode juli 2010 – juni 2011.

Eén reactie

  • Leslie

    volgens mij staan er een paar jaartallen verkeerd!

Of registreer je om te kunnen reageren.