Varkenshouderij

Nieuws 7 reacties

Frievar komt met eigen merk varkensvlees

Hemelum – Frievar, het samenwerkingsverband van varkenshouders onder leiding van John Lorist uit Hemelum, introduceert volgende week een eigen merk varkensvlees. Dit bevestigt John Lorist.

Frievar richt zich met zijn nieuwe merk op slagers en horecabedrijven. De varkens worden geslacht bij Westfort in Gorinchem en afgezet via enkele grossiers in het noorden. Frievar richt zich in dit beginstadium dan ook in eerste instantie op afzet aan noordelijke slagers en horecabedrijven.

De introductie van het nieuwe merk is volgende week in Sloten. Tijdens het introductie-evenement worden de afnemende slagers en horeca-ondernemers ingelicht over de kwaliteiten van het vlees van Frievar.

Frievar meldde vorig jaar al dat het een eigen kwaliteitsvarken in de markt zet en dat het daarvoor een afzetkanaal zocht. De Frievar deelnemers werken met Topigs 20 zeugen die worden gecombineerd met Piétrain beren. De dieren worden antibioticavrij geproduceerd en krijgen ook speciaal voer met ruwvoer en kruiden. Frievar werkt niet met Milieukeur of een ster van de Dierenbescherming. Er wordt voldaan aan de normale welzijnseisen van het Varkensbesluit.

Volgens Lorist worden er enkele honderden varkens per week geproduceerd die worden geslacht bij Westfort in Gorinchem. In Frievar werken 17 varkenshouders samen die in totaal beschikken over zo’n 3.000 zeugen, waarvan de biggen worden afgezet en gemest binnen Frievar. De varkenshouders werken alle op dezelfde wijze en werken met één dierenartsenpraktijk en voerleverancier.

Laatste reacties

 • B bob

  Respect John, Laat de Dierenartsen maar lekker zo veel mogelijk koffie drinken op hun practijk. Heb je het effect van Microbioticum al objectief ( zonder te luisteren naar de voorstanders van antibiotica hieronder ) onderzocht ?

 • B bob

  Laat de koelwagens met vlees gerust richting de Randstad rijden John ! Daar is voldoende vraag naar Fatsoenlijk geproduceerd Vlees bij de horeca en catering.

 • John*

  trek maar een grens om de binnenstad van amsterdam en laat ze daar de eigen anti biotica vrije varkens produceren :-D...

 • B bob

  Er mag van mij een grens van ruim 20.000 km rondom Amsterdam getrokken worden waar binnen iedereen gewoon Antibiotia vrij vlees moet produceren John met ster ! Dat zal veel problemen met de volksgezondheid schelen in de toekomst .

 • Bison

  Ze mogen van mij de hele randstad los steken en in zee douwen.LOL

 • B bob

  Dat gedeelte van Nederland zit vol kak en zal in de Noordzee blijven drijven Bison :-P

 • Bison

  het zal wel een keer zinken ergens.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.