Varkenshouderij

Nieuws 1589 x bekeken

Franse boeren zetten plein vol varkens-ballonnen

Rennes - Enkele tientallen Franse varkenshouders hebben het stationsplein in Rennes woensdag vol gezet met meer dan duizend roze ballonnen in de vorm van een varkentje. Met de ludieke actie willen de boeren proberen het imago van de sector te verbeteren.

"We willen de vooroordelen uit de wereld hebben en een eind maken aan de karikaturen", zegt David Riou van de regionale commissie voor de varkenshouderij in Bretagne. De varkenshouders hebben een slechte naam in dit belangrijkste gebied voor de intensieve veehouderij in Frankrijk. Bretagne telt zo n 7.000 varkenshouders die samen tot 60 procent van de hele Franse productie voor hun rekening nemen. Zij worden er echter onder meer van beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor de watervervuiling die elke zomer leidt tot de groene algenplaag op de stranden. "We willen de ideeën die men heeft over de varkenshouderij uit de wereld helpen", zegt Riou. De varkenshouders deelden daarom ook uitnodigingen uit voor een open dag op veertien bedrijven rond de stad.

Of registreer je om te kunnen reageren.