Varkenshouderij

Nieuws 992 x bekeken

'Frankrijk moet zich aan regels varkenswelzijn houden'

Parijs – De dierenactiegroep Compassion in World Farming (CIWF) eist van de Franse minister van landbouw dat het komende verbod op zeugenboxen ook in dat land wordt opgevolgd. CIWF heeft de minister daartoe een petitie met 12.500 handtekeningen aangeboden.

Frankrijk is een van de negen EU-landen die nog niet kunnen garanderen dat varkenshouders per 1 januari alle voldoen aan het dan ingaande verbod op zeugenboxen. CIWF eist echter dat de varkenshouderij op tijd en volledig aan het verbod zal voldoen. De actiegroep wil dat de Franse regering ook een actieplan opstelt om dat te bereiken. Bovendien wil CIWF 'dat de regering kijkt naar het probleem van de consumenten die zonder dat ze dat weten varkensvleesproducten kopen van boerderijen die na 1 januari illegale systemen in stand houden.'

Volgens  Leopoldine Charbonneaux, directeur van de Franse tak van CIWF, loopt Frankrijk duidelijk achter bij het voldoen aan de nieuwe regels. "Dat is niet alleen verschrikkelijk voor de honderdduizenden zeugen die gedurende hun hele draagtijd vast zitten in die boxen, maar is ook slecht nieuws voor boeren in andere landen die hun bedrijf voor eigen rekening op tijd hebben aangepast."

Of registreer je om te kunnen reageren.