Varkenshouderij

Nieuws 985 x bekeken 1 reactie

Drie kandidaten voor Schotse fabriek Vion

Broxburn – Voor de met sluiting bedreigde slachterij en vleesfabriek Hall's of Broxburn hebben zich inmiddels drie belangstellenden gemeld die het bedrijf willen overnemen.

Zowel Vion als de Schotse regering zijn momenteel in gesprek met die gegadigden "om te kijken of we langs die weg de werkgelegenheid bij de fabriek kunnen behouden".

Dat heeft de Schotse minister voor financiën John Swinney meegedeeld tijdens een vragenuurtje in het parlement. Swinney moest eerder melden dat Vion geen heil zag in een reddingsplan voor Hall's of Broxburn dat door een werkgroep onder zijn leiding was opgesteld. "De onderneming wil blijven praten met elke belangstellende koper. Ik heb begrepen dat er recent weer een blijk van belangstelling is binnengekomen. Ik heb persoonlijk hier op mijn kantoor al met één groep bieders gesproken en mijn ambtenaren hebben met twee andere gepraat. Dat betekent dus dat er op dit moment drie geïnteresseerde partijen zijn", aldus Swinney.

Eén reactie

  • joannes

    Natuurlijk zullen er geintresseerden zijn! VION is gegijzeld met een dagelijks verlies: een bleeder! De Schotse overheid weet dat en gaat een paar vrienden introduceren die VION, de nederlandse boeren, een poot gaan uitdraaien. De minister wil werkgelegenheid bewaren en dreigt VION daarmee, vervolgens worden de kosten contantgemaakt in een bedrag en voor dat bedrag, wat VION moet gaan betalen, kan een van de 3 kandidaten onder regie van de Minister het bedrijf overnemen. Vervolgens kan de Minister met de betrokkene de regeling verzachten en het bedrag verdelen tussen de participanten. VION is gelukkig dat ze geen bleeder meer hebben en zo gaan ze het rapporteren. Het wordt een duur betaald gelach.

Of registreer je om te kunnen reageren.