Varkenshouderij

Nieuws 569 x bekeken

Deense varkensfokkerij hoopt op flinke greep op Chinese markt

Kopenhagen - De Deense varkensfokkerijorganisatie Dan-avl hoopt een flinke greep te kunnen krijgen op de Chinese markt.

Die hoop is gebaseerd op een vandaag in Kopenhagen ondertekend raamakkoord voor samenwerking op het gebied van de varkenshouderij, door de landbouwministers van beide landen: Han Changfu en Mette Gjerskov.

Volgens Gjerskov krijgt hierdoor ook de Deense vleesexport een stimulans. Hoofddoel is echter samenwerking bij de ontwikkeling van genetica waarmee de Chinese varkenshouderij kan worden versterkt. De Deense bewindsvrouw erkent impliciet dat de overheid in feite niets te zeggen heeft over de varkensfokkerij, daar Dan-avl een privaat bedrijf is met als hoofdparticipant vleesconcern Danish Crown. ”Maar het is belangrijk voor de Chinezen dat het een minister is die vooroploopt en de deur opent voordat de varkenshouders de markt overspoelen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.