Varkenshouderij

Nieuws

Britse varkensstapel krimpt

Londen – Britse varkenshouders hebben in juli 26.000 zeugen naar de slacht gebracht, dat is 7.000 meer dan in de voorafgaande maand.

Volgens de National Pig Association is vanwege de hoge voerprijzen het slachten van meer zeugen ook in de afgelopen maand onverminderd door gegaan.

De NPA verwacht op grond van een enquête onder zijn leden dat de varkensproductie in Groot-Brittannië rond de Kersttijd al met al zo'n 10 procent lager zal liggen dan vorig jaar. Uit gegevens van het varkensschap BPEX blijkt dat de varkensprijs in tegenstelling tot in andere landen bij de Britten echter niet van zijn plaats komt. BPEX komt voor de laatste week van augustus op een notering van 150,39 pence (189,4 cent) per kilo, dat is een fractie lager dan in de voorafgaande week. BPEX signaleert daarbij wel 'dat dit contrasteert met de normale neergaande trend in de prijzen in augustus.' De doorvoer aan varkens kwam vorige week uit op 165.000, dat is ook iets lager dan een week eerder maar nog altijd 2 procent meer dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.