Varkenshouderij

Nieuws

Brazilië neemt belastingmaatregelen varkens- en pluimveesector

Brasilia - De Braziliaanse overheid heeft de varkens- en pluimveehouderij in het land belastingmaatregelen toegezegd om te voorkomen dat de sectoren verder in de problemen raken. Dat meldt de internetsite Agra Europe.

De overheid heeft kortingen toegezegd van in totaal 4,9 miljard euro. De maatregel gaat volgend jaar in. De branche-organisatie Abipecs verwacht dat de maatregel een goede steun in de rug kan zijn voor de Braziliaanse varkenssector en dat de kosten van de maatregel worden terugverdiend doordat de mensen in de sector aan het werk blijven en niet bij de sociale diensten terecht komen.

Vertegenwoordigers van de pluimveesector zijn eveneens tevreden over de voorgestelde maatregel. Voorzitter Francisco Turra van de Ubabef, de pluimveehouderijorganisatie, zei te hopen dat met de voorgestelde maatregelen de concurrentiekracht van de Braziliaanse pluimveehouderij weer enigszins zou kunnen worden hersteld.

Ook in Brazilië zijn de productiekosten als gevolg van de sterk gestegen sojaprijzen fors gestegen. De pluimveehouderij in Brazilië ziet zich geconfronteerd met productiekosten die in een jaar tijd zijn gestegen met 60 procent. Zo’n 29 procent van deze kostenstijging deed zich voor in de maanden juli en augustus van dit jaar. De voerprijzen in de pluimveesector stegen met 78 procent in het afgelopen jaar. De gestegen kosten worden ook in Brazilië nog onvoldoende vertaald in hogere opbrengstprijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.