Varkenshouderij

Nieuws 1 reactielaatste update:5 sep 2012

Bezoeker varkensbeurs overleden

St. Paul - Een bezoeker van de Minnesota State Fair is overleden aan de gevolgen van griep (H3N2v), die hij waarschijnlijk opgepikt heeft van besmette varkens op een beurs in St. Paul (Minnesota, Verenigde Staten). Het gaat om een oudere bezoeker, die leed aan andere ziekten, waardoor hij extra kwetsbaar was.

Het is de eerste dode als gevolg van een besmetting waardoor zeker twaalf mensen ernstig ziek zijn geworden. Veel van de getroffenen zijn jonge kinderen. Het Amerikaanse centrum voor ziektebeheersing (CDC) waarschuwt mensen uit hoog-risicogroepen contact met varkens te vermijden. Het lijkt er op dat het virus zich niet van mens naar mens verspreid, zegt het CDC.

Eén reactie

  • B bob

    Hoe gevaarlijk is het werken in de Varkenshouderij momenteel en wat is de situatie in de Nabije toekomst ?

Of registreer je om te kunnen reageren.