Varkenshouderij

Nieuws

7% Vlaamse zeugenhouders wacht nog op vergunning

Brussel - In Vlaanderen voldoet reeds 63 procent van de bedrijven aan de nieuwe regels rondom groepshuisvesting voor zeugen. Naar verwachting is dat eind dit jaar 93 procent. Binnen de restgroep van 7 procent voert ruim 60 procent aan dat er gewacht wordt op vergunningen of financiering.

Dat blijkt uit antwoorden van de Vlaamse minister-president Peeters op vragen vanuit het Vlaamse parlement. Hij baseert zich voor zijn antwoord op de voorlopige resultaten van een recente enquête onder 1.620 Vlaamse zeugenhouders door de FOD Volksgezondheid. De definitieve resultaten worden binnenkort bekend gemaakt.
De enquête werd ook in Wallonië afgenomen. De situatie is daar vergelijkbaar met Vlaanderen. De voorlopige resultaten voor heel België komen dan uit op 63 procent van de bedrijven die al conform de regels is en 92 procent die dat tegen het jaareinde is.
Van de bedrijven die op dit ogenblik nog niet omgeschakeld of gestopt zijn, zou 17 procent in de komende maanden ophouden met zeugenhouderij.

Of registreer je om te kunnen reageren.