Varkenshouderij

Nieuws 2443 x bekeken

'Wervingsactie AB Brabant succes'

Best - Na afloop van de open dag ‘Werken in de varkenshouderij’ hebben twintig bezoekers hun CV achter gelaten bij initiatiefnemer van het project, AB Brabant.

Met deze twintig mensen gaat AB Brabant een vervolggesprek voeren om concreter in beeld te krijgen zij willen en kunnen.

De open dag vond zaterdag 11 augustus plaats in de zichtstallen van familie Van de Ven in Vinkel (N.-Br.) Varkenshouder Lambére van de Ven toonde de bezoekers hoe zijn bedrijf er uit ziet, is georganiseerd en vertelde wat de voorkomende  werkzaamheden zijn. De mensen krijgen zo een indruk van de inhoud van het werk.

Het is voor AB Brabant de eerste keer dat zij een dergelijke actie organiseert om personeel te werven voor de varkenshouderij. Personeelsfunctionaris Marlies Fransen van AB Brabant noemt de wervingsactie ‘succesvol’. Zij schat dat er zo’n vijftig mensen op de ochtend afkwamen, waarvan er dus met twintig verder wordt gepraat. Opmerkelijk is dat onder de meeste van de twintig mensen die meer willen weten over het werken in de varkenshouderij, het overgrote deel geen werkervaring heeft in deze sector.

Bij AB Brabant schatten ze dat het aantal vacatures in de Nederlandse varkenshouderij oploopt tot duizend stuks per medio 2013. Het aantal vacatures in de sector neemt komend jaar toe omdat bedrijven die bezig zijn 2013-proof te worden, veelal meer dieren gaan houden, zodat de arbeidsbehoefte groeit.

AB Brabant organiseerde de ochtend in samenwerking met Varkens Vandaag. Deze stichting stelt zich ten doel het imago van de varkenhouderij in de samenleving te verbeteren. Samen met Varkens Vandaag is het mogelijk een grotere groep mensen te bereiken, aldus Fransen.

Of registreer je om te kunnen reageren.