Varkenshouderij

Nieuws 1586 x bekeken

Tönnies laat kiezen tussen Autofom of Fom

Rheda Wiedenbrück - Leveranciers van slachtvarkens aan de Tönnies-vestiging in het Duitse Rheda-Wiedenbrück hebben sinds maandag 27 augustus de keuze of zij de dieren Autofom of FOM laten classificeren.

Voor de genoemde datum werden de varkens alleen Autofom geclassificeerd.

Vleesbedrijf Tönnies schrijft in een brief aan varkenshouders dat de markt continu verandert en dat er behoefte is aan varkens met uiteenlopende karkaseigenschappen. Vandaar de mogelijkheid voor boeren om de karkaskwaliteit van de varkens ook met het prikpistool te laten bepalen.

De basisprijs wordt betaald voor varkens met 57 procent mager vlees en een gewicht tussen de 85 en 103 geslacht.

Vion in Duitsland paste eveneens op 27 augustus de uitbetaling voor slachtvarkens aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.