Varkenshouderij

Nieuws

Ton vergoeding van de Rabobank

Breda - Rabobank De Kempen West moet een schadevergoeding van ruim 107.000 euro betalen aan een varkenshouder in het Noord-Brabantse Middelbeers. Dat heeft de rechtbank in Breda bepaald.

Dit bericht meldt Assurantie Magazine. De Rabobank verzuimde om verzekeraar Achmea op de hoogte te stellen van het aanwezige klimaatbesturingssysteem.

De varkenshouder regelt ventilatie en warmte met een klimaatbesturingssysteem op basis van grondwater. Hij claimde een vorstschade aan de installatie. Hij had een Bedrijven Compact Polis afgesloten met een dekking tegen vorstschade. In de polisvoorwaarden staat dat de schade het gevolg moet zijn van een plotseling en onvoorzien technisch mankement aan de ketelinstallatie, de warmtekrachtinstallatie of het uitvallen van de elektriciteitsvoorziening.

Verzekeraar Achmea werd in het gelijk gesteld, maar Rabobank De Kempen West werd veroordeeld tot het vergoeden van de schade, omdat zij Achmea niet op de hoogte had gesteld van het aanwezige systeem, terwijl het ‘zonneklaar’ was dat de varkenshouder zich tegen vorstschade wilde verzekeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.