Varkenshouderij

Nieuws 1698 x bekeken 2 reactieslaatste update:4 sep 2012

Plus over op Good Farming Star varkenvlees

Eindhoven – Supermarktketen Plus stapt over op Good Farming Star-varkensvlees dat wordt geleverd door Vion. Dat hebben Vion en Plus supermarkten bekendgemaakt. Good Farming Star-varkensvlees heeft één ster van de Dierenbescherming.

Plus stelt dat het wil bijdragen aan eerlijke handel, duurzame productie en dierenwelzijn. Het bedrijf wil ook stappen zetten op gebied van welzijn voor rundvlees en kip. Eerder dit jaar stapte Plus al over op eieren uit uitloopsystemen.

Plus beschikt over 259 supermarkten, waarvan 140 winkels met een ambachtelijke slagerij. De omschakeling begint vanaf volgende week. Om te beginnen wordt het voorverpakte vlees vervangen door het Good Farming Star-assortiment. Stapsgewijs zullen daarna de ambachtelijke slagerijen worden overgezet op Good Farming Star. Eind volgend jaar moet de omschakeling voltooid zijn.

Vion en Plus willen niets kwijt over de volumes aan varkensvlees waarover het gaat. Communicatiedirecteur van Vion Marc van der Lee: “Het mag duidelijk zijn dat er sprake is van groei.” Volgens Van der Lee zijn er voldoende varkenshouders die willen leveren binnen het concept. “We hebben zelfs een wachtlijst.”

Plus neemt afscheid van zijn huidige leverancier, bevestigt de woordvoerder van het bedrijf. Die leverancier is Groothedde in Vaassen. Groothedde blijft wel rundvlees leveren. Directeur Henny Groothedde: "Plus had een tender uitgeschreven en wij zijn het niet geworden." Groothedde levert vlees van Nederlandse varkens die worden geslacht en verwerkt bij Tönnies. Groothedde denkt dat de Beter Leven-ster van de Dierenbescherming de doorslag heeft gegeven bij de keuze van Plus. "Wij zijn ook bezig om dat kenmerk te verkrijgen voor ons product." Vorig jaar verkreeg Groothedde het Milieukeur-kenmerk voor zijn varkensvlees.

Laatste reacties

  • leftturn

    wat een onderhandelaar is die man, er zijn varkenshouders genoeg. probeer eerst eens een echte meerprijs te beuren ipv de te maken kosten voor een deel te vergoeden. hoe kan het trouwens, dat we jaren voor de gek zijn met beweringen als: door de lange termijn prijsafspraken kunnen we de varkensprijs niet zo maar verhogen. hebben de vrienden van vion dan al 6 maanden geleden aangegeven dat we in augustus naar 1,90 zouden gaan? knap, en wat is er dan afgesproken voor over een half jaar, kunnen we er alvast rekening mee houden.

  • swart260

    Dus het einde van de (ambachtelijke) slager bij Plus. Straks moeten we als consument alles via internet (dus Bol.com) bestellen, want alles wordt bulkproductie voor delicatesseprijzen voor de consument en minimale prijzen voor de producent/mester.

Of registreer je om te kunnen reageren.