Varkenshouderij

Nieuws

Ook Ierse varkenshouders klagen over prijzen

Dublin – Ierse varkenshouders hebben deze week vier cent per kilo meer voor hun dieren gevangen. "Dat is welkom nieuws maar het is niet genoeg," zegt voorzitter Tim Cullinan van de sectie varkenshouderij binnen de Irish Farmers Association.

De IFA schat dat varkenshouders in Ierland door de hoge voerprijzen momenteel tot 20 euro per dier verlies maken. "Ik kan er niet sterk genoeg op wijzen hoe moeilijk de situatie op de varkenshouderijen is", aldus Cullinan. Hij benadrukt daarbij dat de Britse collega’s, die overigens ook klagen over de voerprijzen, omgerekend gemiddeld 12 tot 14 cent meer voor hun dieren krijgen. "De supermarkten in Ierland draaien hogere marges dan hun Britse collega’s dus er is ruimte om die marges te verlagen en de Ierse varkenshouders een meer aanvaardbare prijs te betalen."

Of registreer je om te kunnen reageren.