Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Negatief effect antibioticaresten in droge worst

Resten van antibiotica in droge varkensworsten zoals salami en chorizo hebben een negatief effect op de goede melkzuurbacteriën. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Kopenhagen in Denemarken en de Universiteit van Cork in Ierland.

Verwerkers van het vlees voegen melkzuurbacteriën toe om het vlees beter te conserveren en te zorgen dat ziekteverwekkende bacteriën (zoals E. coli en Salmonella) geen kans hebben om te groeien. De onderzoekers ontdekten dat de antibioticaresten de werking van de bacteriën die melkzuur produceren verslechteren. Dit mechanisme treedt zelfs op bij antibioticaresten die binnen de aanvaardbare limieten vallen van de Europese Unie en de Verenigde Staten. Volgens de onderzoekers kan dit de reden zijn dat mensen af en toe een voedselinfectie oplopen door het eten van droge worsten.

Laatste reacties

  • politiek

    De MRSA bij mensen ten gevolge van zo veel antibiotica in de varkenshouderij kun je eigenlijk vergelijken met het ,,mechanisme,, bij worsten.. Als zelfs binnen de ,,aanvaardbare ,, limieten van antibioticaresten in worsten je ook besmet wordt door juist het eten van die worsten is zoals artikel aangeef begrijpelijk. Onduidelijk is of er in onderzoek ook sprake is van de derde en vierde generatie antibioticaresten en hormoonresten. Juist de hormoonresten verlaten het lichaam niet via de urine maar slaan zich op in vetten die ook weer vooral verwerkt worden in worsten.

  • B bob

    Correct Politiek! Dat samen met voldoende roundup in de groente die je eet en je hebt als Mens helemaal geen weerstand meer tegen Pathogenen.

Of registreer je om te kunnen reageren.