Varkenshouderij

Nieuws 750 x bekeken

Meer varkens- en pluimveeslachtingen in mei

Den Haag - In mei zijn er meer varkens en vleeskuikens geslacht dan in april. Dat blijkt uit de jongste gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In mei werden 1,26 miljoen varkens voor de slacht aangeboden. Voor vleeskuikens lag dit aantal op 43 miljoen stuks. Voor beide diersoorten is dit een stijging ten opzichte van april van dit jaar. Toen werden er 1,08 miljoen varkens en 40,26 miljoen stuks pluimvee geslacht.

Over heel 2011 werden 14,59 miljoen varkens geslacht. Dit was een stijging ten opzichte van het aantal in 2010, toen werden er 13,9 miljoen varkens geslacht.

Met betrekking tot het geslacht gewicht lag het volume in mei op 117,4 miljoen kilo varkensvlees, 16,9 miljoen kilo meer dan in de maand ervoor. Voor pluimveevlees kwam het volume uit op 72,6 miljoen kilogram, dat is 1,4 miljoen kilogram minder dan in april. Over heel 2011 werd er 1,35 miljard kilo varkensvlees en 809 miljoen kilo pluimveevlees geproduceerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.