Varkenshouderij

Nieuws 1377 x bekeken

Meer uitbraken Afrikaanse varkenspest

Moskou- Het Russische varkensbedrijf Kuban Agroholding heeft 2.209 varkens geruimd nadat het bedrijf positief bleek voor Afrikaanse varkenspest. Een veterinaire commissie onderzoekt het bedrijf in het dorp Ust-Labinsk, in de regio Krasnodar.

Twaalf dagen eerder was een ander bedrijf in hetzelfde dorp getroffen door de ziekte. Toen werden alle 5.600 varkens geruimd.
De regionale autoriteiten in Krasnodar hebben wachtposten ingesteld op wegen rond het getroffen dorp. De plaatselijke markten zijn gesloten en varkens die door particulieren in de regio werden gehouden zijn ook geruimd. Volgens Kuban Agroholding zijn deze maatregelen onvoldoende. Het bedrijf eist dat de overheid strenger controleert op diervoeder en diertransporten. Dit jaar zijn er al meer dan twintig uitbraken van Afrikaanse varkenspest in Rusland geregistreerd. Sinds 2007, toen de ziekte voor het eerst opdook in Rusland, zijn er 236 uitbraken gemeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.