Varkenshouderij

Nieuws 893 x bekeken

Hulporganisatie voor Belgische varkenshouders

Brussel - Veel Belgische varkenshouders zien geen mogelijkheden hun bedrijf op tijd om te schakelen naar groepshuisvesting. De Vereniging 'Boeren op een Kruispunt' probeert de varkenshouders hulp te bieden bij de keuzes waar ze voor staan.

Dat meldt de Belgische website Vilt. Tot nu toe is volgens schattingen rond de helft van de bedrijven omgeschakeld. Als gevolg van de malaise in de varkenshouderij van de laatste vier jaar beschikken veel varkenshouders niet over de financiële middelen en mogelijkheden om de omschakeling te maken. Het probleem zorgt ook voor veel sociale nood op de bedrijven.

Er is veel achterstallig onderhoud, er is geen opvolging en ook de lust en de passie voor het bedrijf is bij de ondernemer vaak verdwenen. 'Stoppen met verliezen is de eerste stap', zo stelt 'Boeren op een kruispunt' die op de website mogelijkheden beschrijft om de zeugenstapel op een verantwoorde manier van de hand te doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.