Varkenshouderij

Nieuws 816 x bekeken

Hitsig wild zwijn bevrucht hangbuikvarkentje

Ermelo – In het Gelderse Ermelo zijn elf bijzondere varkentjes geboren. Een tam hangbuikzwijn dat in een weiland staat aan de Eendenparkweg, werd bevrucht door een hitsig wild zwijn. Dat meldt Omroep Gelderland.

Het wilde zwijnnenmannetje (keiler) is vanuit het bos dwars door een omheining heen gebroken om te paren met het tamme zwijn. Drie van de elf kleine varkentjes leken op frislings, dat zijn zwart-wit gestreepte jonge wilde zwijnen. Eén frisling is doodgegaan. De overige acht hebben de zwarte kleur van hun moeder. Alhoewel tamme varkens ruim 9.000 jaar geleden zijn gedomesticeerd zijn ze nog steeds volledig kruisbaar met de wilde voorouders. Boswachter Henne de Ruiter van de gemeente Ermelo noemt het uniek dat twee verschillende soorten zwijnen samen nageslacht krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.