Varkenshouderij

Nieuws 1957 x bekeken 4 reacties

Gemeente Asten verbiedt uitrijden mest bij hitte

Asten - Bij temperaturen boven de 25 graden is het uitrijden van mest in Asten verboden. Dat laat de gemeente op haar website weten.

Het uitrijden van mest heeft bij een hoge buitentemperatuur een grotere uitstoot van stank en ammoniak tot gevolg, waardoor inwoners en bezoekers van de gemeente hiervan hinder kunnen ondervinden, aldus de gemeentewebsite.

In de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Asten is daarom opgenomen dat het verboden is meststoffen uit te rijden of op te brengen op dagen dat het warmer is dan 25° C. De Gemeente Asten en de politie DAS (Deurne, Asten, Someren) kunnen bij overtreding van dit verbod verbaal opmaken.

Mest uitrijden mag tot 1 september op grasland en bouwland (mits een groenbemester is ingezaaid).

Laatste reacties

 • anton1937

  Indien een boer zijn mest emissiearm uitrijd( in de grond injecteert) is het besluit van de gemeente Asten in strijd met de mestwetgeving. Wel kan een gemeente besluiten, dat mest niet bovengronds mag worden uitgereden, indien de buitentemperatuur b v boven de 25 graden Celsius is. Op deze manier foei gemeente Asten, de APV aanpassen, anders in de strafbank.

 • joannes

  En ´s nachts uitrijden... dan is het koeler en met de ochtend dauw eroverheen moet het toch kunnen! Kunnen boeren het economisch belang van niet mest uitrijden dan niet kwantificeren met nog iets meer dan 1 week te gaan! Het economisch argument lijkt me minstens zo belangrijk dan 1 dag stank bij zorgvuldig uitrijden!

 • Mels

  Laat ze in het gemeentehuis de schijt krijgen,sorry dat men in een plattelands gemeente woont.Wel de lusten maar niet de lasten,alle boeren in de omgeving daar moeten boerenongehoorzaamheid tonen en allemaal tegelijk aan de gang met die poepkar,het moet toch niet krommer worden in dit door apen geregeerde land.

 • B bob

  Zet de gierspuit in die gemeente eens open terwijl je door de straten rijd . Dan hoor je niemand meer klagen tijdens de volgende warme periode !

Of registreer je om te kunnen reageren.