Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Franse varkensprijs halve cent omhoog

Plerin – Op de toonaangevende Franse varkensmarkt in Plérin, Bretagne, is de notering donderdag met een halve cent tegelijk omhoog gegaan naar 1,578 euro per kilo. De notering in Plérin gaat nu sinds 26 juli onafgebroken omhoog.

In die tijd in de prijs in totaal met ruim een cent per kilo gestegen naar een nieuw record voor dit jaar.

"Dat betekent dat de vraag goed en in ieder geval hoger is dan het aanbod, zelfs in deze week met een officiële feestdag," aldus de Marché du Porc Breton, die daarmee verwijst naar Maria Hemelvaart. De MPB wijst er ook op dat het aanbod aan varkens in alle Europese landen sinds het begin van de maand aan het dalen is. "In die context zijn de aankopen overal stevig van karakter."

Eén reactie

  • willywolfkamp1

    Herschrijf je artikel eens want dit is wel heel dom.

Of registreer je om te kunnen reageren.