Varkenshouderij

Nieuws 900 x bekeken

Duitsland wijst knelpuntenregeling groepshuisvesting af

Berlijn - De Duitse overheid houdt onverkort vast aan 31 december als einddatum voor de overschakeling op groepshuisvesting in de zeugenhouderij.

Dat heeft landbouwstaatssecretaris Peter Bleser benadrukt.

Ook voor een knelpuntenregeling is volgens de vice-bewindsman geen ruimte. Hij wijst er daarbij op dat Brussel van plan is dezelfde lijn aan te houden als bij de uitfasering van de gangbare kooien in de leghennensector. Die lijn houdt juridische stappen in tegen landen die niet aan de eisen voldoen. Bleser is er echter van overtuigd dat het voor Duitsland niet zo ver hoeft te komen. "Ik ben ervan overtuigd dat de varkenssector het op tijd voor elkaar krijgt."

Of registreer je om te kunnen reageren.