Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

“Diefstal voer oorzaak uitbraken Afrikaanse varkenspest”

Moskou – Diefstal van diervoer is mogelijk een belangrijke oorzaak van de recente uitbraken van Afrikaanse varkenspest in Rusland.

Dat meldt de Russische voedsel- en warenautoriteit Rosselkhoznadzor. De diefstal van varkensvoer van twee bedrijven in de regio’s Tver en Krasnodar is volgens de dienst de oorzaak dat het virus zich heeft verspreid.

Nikolai Vlasov, hoofd van Rosselkhoznadzor, adviseert varkenshouders om extra alert te zijn op mogelijke dieven.

Sinds de introductie van het Afrikaanse varkenspestvirus in Rusland in 2007 zijn 500.000 varkens geruimd. De Russische overheid heeft de ziekte nog steeds niet goed onder controle.

Laatste reacties

  • Flyinghollander

    Dit stoppen ze niet zo makkelijk.

  • Aad Baars

    Dat tijdens de incubatietijd van de ziekte erg veel vervoer van levende dieren plaats vind maakt het echt onmogelijk om in Rusland grip te krijgen op de situatie. Met onzinverhalen komen over zogenaamde oorzaken help niet echt. Momenteel zetten ze het leger in om te voorkomen dat de besmette dieren niet alsnog door het land vervoerd worden. Direct ruimen van besmette bedrijven zoals bij ons is er niet bij. De lokale bevolking verstopt de hobbydieren op zolder om zo te voorkomen dat ze deze winter zonder vlees zitten.

Of registreer je om te kunnen reageren.