Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Denen willen varkens selecteren op sociale eigenschappen

Kopenhagen - De Deense varkensfokkerijorganisatie Danavl wil genetisch gaan selecteren op de sociale eigenschappen van varkens.

 

Uitgangspunt is de veronderstelling dat socialere varkens rust in de stal brengen waardoor de voeromzetting bij de dieren kan worden opgekrikt, omdat er minder wordt geconcurreerd en gevochten. Voordeel is ook dat gedragsstoornissen zoals staartbijten minder zullen voorkomen. Momenteel worden de voorbereidingen voor het project getroffen, zodat de zaak volgend jaar concreet kan worden uitgeprobeerd. De uitvoering is in handen van het kenniscentrum van de varkenshouderij (VSP), onderdeel van de landbouwsectorfederatie LF.

Laatste reacties

  • joannes

    Selecteren op ¨luie¨ varkens!

  • Ishtar

    Moet echt niet gekker worden zeg.
    Straks komen ze er nog achter dat een varken kan lopen en bewegen.

Of registreer je om te kunnen reageren.