Varkenshouderij

Nieuws 1487 x bekeken

De Heus neemt Braziliaans varkensvoerbedrijf over

Ede – Veevoerbedrijf De Heus gaat een joint-venture aan met het Braziliaanse Nutrifarms Ltda. De Heus krijgt hiermee een meerderheidsaandeel in het Braziliaanse varkensvoerbedrijf.

Deze samenwerking is belangrijk voor De Heus omdat de Braziliaanse markt van diervoeders en -voedingssupplementen qua omvang de twee na grootste op wereldniveau is. Deze omvang laat zich verklaren door het internationale belang van de Braziliaanse vleesmarkt. Op het gebied van varkensvleesproductie neemt Brazilië mondiaal de vierde positie in.
Nutrifarms, opgericht in 1998 door Henrique da Silva Passos, legt zich toe op de ontwikkeling en productie van hoogwaardige premixen, concentraten en specialiteiten voor de varkenssector. Het bedrijf heeft twee productielocaties in het centraal gelegen Rio Claro (Sao Paulo).

Voor De Heus vormt Nutrifarms een ideale basis om een marktpositie op te bouwen in een internationaal toonaangevend vleesproducerend land, en daarmee omvangrijke diervoedermarkt. Koen de Heus, Chief Executive Officer van Koninklijke De Heus “We zijn zeer verheugd met deze joint-venture. Nutrifarms is een bedrijf met een uitstekende reputatie. Door elkaars kennis en ervaring te combineren zijn wij ervan overtuigd dat we onze producten en dienstverlening nog verder kunnen optimaliseren voor onze klanten”.

Of registreer je om te kunnen reageren.