Varkenshouderij

Nieuws 2115 x bekeken 25 reacties

Dagelijkse groei Duitse vleesvarkens nadert 800 gram

Bonn - De productiviteit in Duitse vleesvarkenshouderij is in bedrijfsjaar 2010/11, gerekend naar de gewichtsgroei per dag, verder toegenomen. Gemiddeld werd deze opgekrikt naar 776 gram. Dat meldt landbouwmarktbureau AMI aan de hand van de statistieken van de bedrijfsadviesorganisaties.

Aan het begin van het vorige decennium was het overeenkomstige cijfer 644 gram. Het aantal varkenshouders daalde in die tijd van een kleine 294.000 naar 57.000. De varkensstapel ontwikkelde zich stabiel en bleef rond de 26,6 miljoen dieren schommelen.

Laatste reacties

 • B bob

  Plofvarkens ?

 • B bob

  Prepnison?

 • B bob

  Nee het is Prednisolon en het werkt echt heel erg goed bij de Deense biggenfabrieken. De Zeugen worden daar behandeld als kankerpatienten en hebben geen inmuumsysteem . Voordat de biggen op transport gaat krijgen ze een beetje beenmerg van een donorzeug die wel heel gezond is . Dat is het voordeel van clonen. Dan hebben alle dieren het zelfde DNA.

 • varkenshouder1

  Wat een onzinverhaal.

 • B bob

  Klopt Varkensboer. Tenslotte is het clonen van zoogdieren onmogelijk omdat DNA helemaal niet bestaat. Er zijn geen medicijnen die zorgen dat je veel vocht vast houd de als nadeel hebben dat jou immuunsysteen stil komt te liggen . En ze hebben in Denemarken geen Varkens die als donor gebruikt worden.
  Alleen Sheeples slapen rustig verder terwijl deze gruwlijke misstand in de sector steeds verder doorzet.

 • politiek

  B Mol. Die ,,medicijnen,, zijn er wel degelijk. Groeistimulerend bij de varkens en als nadeel dat het immuunsysteem stil komt te liggen.

 • B bob

  Volgens Varkenhouder zijn er geen wantoestanden in de veeindustrie en is het normaal dat er straks 50 biggen uit een Zeug komen die al na drie weken slachtrijp zijn . En dat alles zonder geknoei met het genetische materiaal.

 • W Geverink

  @B bob en Politiek. 800 gram groei per dag is nog steets niet echt bijzonder. Meer dan vijfentwintig jaar geleden zaten de top bedrijven al ruim boven de 900 gram. Toen net als nu zonder groeibevorderaars uiteraard, omdat de kans dat men daarmee gepakt wordt 100% is.

 • politiek

  Beste Geverink. Inderdaad. Jarenlang zijn er inderdaad groeibevorderaars gebruikt en de kans dat je ermee gepakt wordt was inderdaad 100 %. Als je wilt beweren dat er geen groeibevorderaars gebruikt worden kon je niet mee met de alsmaar strenger wordende eisen van de consument dat vlees/melk goedkoper moet worden lees ik regelmatig.

 • B bob

  Duitsland gooit de deur dicht voor mon-satan Politiek ! Bewezen is dat zijn addergif de darmflora van Mens en Dier vernietigd . Ik neem straks een extra grote haal van mijn Joint. Gefeliciteerd Europa !!

 • politiek

  B bob. Voedselveiligheid en Volksgezondheid zijn helaas onderwerpen waar je niet open en transparant over kan en mag praten/discussieren en handelen. Praten niet omdat de onderwerpen te gevoelig zijn en handelen niet omdat het eigenlijk verboden is ( gestagenen en antibiotica voor de goeistimulering). Wil de Nederlandse boer toekomst hebben t.o.v de agro industrie dan zullen beiden open en transparant moeten worden. Zowel het paten dus alsook het handelen in die agrarische producten omdat eigenlijk verboden is.

 • varkenshouder1

  Wat een onzinverhalen. Je kan tegenwoordig 800 tot 900 gram groei halen en daar heb je geen medicijnen, hormonen of iets dergelijks voor nodig. W.Geverink heeft helemaal gelijk en ik vindt het zeer laag dat hij afgevallen wordt. Het zal wel aan de staat van de overige forumleden liggen want na een joint kun je dus blijkbaar echt niet meer zinvol discussie voeren.

 • B bob

  Er zijn te veel satanisten die nu op een makkelijke manier aanzien hebben gekregen en die zouden gezichtsverlies leiden als de waarheid boven de tafel komt. Ik weet nog hoe zwaar voor lul de taxichauffeurs stonden die ineens met een blauwe kentekenplaat moesten gaan rijden terwijl ze de buren wijs hadden gemaakt dat ze elk jaar een nieuwe auto konden kopen omdat ze zo'n succes hadden in het bedrijfsleven. Nu is ineens inzichtelijk dat de chemische ratten de Mensheid opzettelijk in gevaar brengen en dat ze daarom miljoenen op de bank hebben. Bloedgeld is net zo populair als bloeddiamanten

 • B bob

  Varkenshouder, het probleem is dat je geen verweer hebt tegen de dingen die ik aankaart. Vraag je je zelf wel eens af wat je aan De Dieren voert ! Er zijn enorm veel chemische verbindingen die niet traceerbaar zijn maar wel werkzaam . Hoe denk je dat al die wielrenners en atleten zo goed kunnen presteren ? Veel middelen vinden ze nooit omdat de testapperatuur door de Chemische industrie ontwikkeld is . ( De slager keurt zijn eigen vlees )

 • B bob

  Dat in Europa wiet zo'n slechte naam heeft komt door de zwaar chemische plantvoeding en de fertimac gold ( syngenta gif) die dat tuig bij jullie gebruiken tijdens te teelt gebruiken. Als je dan van hun product een joint draait krijg je allerlei zware metalen in gasvorm in je longen en kun je aardig de weg kwijt raken . Je kan deze wiet zien als plantaardige XTC of LSD.

 • politiek

  Beste varkenshouder1 . Zoals u aangeeft mag je er eigenlijk niet over praten. Je kunt dan wel beginnen om over de staat van de forumleden te praten ( een beetje flauw) , maar is het niet sportiever van u om over de staat van de slachtoffers te praten. Volgens het ministerie van Landbouw , natuurbeheer zijn de bijwerkingen/effecten van gestagenen/antibiotica bij de mens. Effecten op het zenuwstelsel. Effecten op het immunsysteem. ( cortiosteteroide werking , immuunsuppressie, bijnierinsufficientie) Juist door of mede door die immuunsuppressie vatbaarder door infectieziektes, verhoogede kans op trombose, huidklachten, diabetes, geelzucht, kankersoorten , vruchtafwijkingen, enz. enz. Tevens blijkt uit onderzoek dat het echt niet allemaal ,,incidenten,, bijken te zijn maar dat er een structurele karakter inzit in de agrarische sector van gebruik van deze verboden stoffen.

 • B bob

  Gelukkig gebruiken jullie voldoende fluoride . Dan heb je niet meer het vermogen om echt opstandig te worden. Een paar dagen geleden hoorde ik op de wereldomroep dat uit onderzoek blijkt dat bijna geen eem marrokaan een tandenbortel heeft . Is het daarom dat die bevolkingsgroep alleen maar bezig is met landjesroof in Europa ? Jullie worden binnen een paar jaar onder de islamitsche wet de vernieling in getrapt .

 • Sylke

  Ik weet nog van een buurman die slachtkuikens hield (plofkippen) maar voor eigen consumptie een paar kuikens apart hield en natuurlijk voer gaf
  Ze groeiden niet zo snel, maar zijn natuurlijk wel veel puurder van smaak en gezonder
  Onze hele handel is in handen van A,Heijn en makkers en die willen zo goedkoop mogelijk inkopen
  M.a.w. de boer is de pineut want die kan geen vuist maken tegen de industrie

 • B bob

  Sylke, het is algemeen bekent dat een reguliere Land en Tuinbouwer niet graag zijn eigen product aan zijn gezin voor zet.
  Zodra jullie de consument gaan zien als familie (en niet als hufters die voor een briefkaart op de eerste rang willen zitten) kun je pas vooruitgang boeken.
  Vertel die grote Familie wat er echt mis is en lever zoveel mogelijk direct aan de Mensen om te voorkomen dat zij de verkeerde producten uit verwegistan moeten eten.

 • jan9

  Jezus, B bob wat een gif komt er van je toetsenbord ! Ben je mislukt in je levensdoel en is dit een manier om het van je af te schrijven ?
  Conspiracy theory is zeker je favo film ?
  Ga je eigen soort vervuilen met die onzin allemaal !

 • Sjaak

  Heb ook de indruk dat B bob enigszins gefrustreerd is of hij probeert de moderator uit te dagen...?!
  Waarschijnlijk lukt hem dat en is die vuilspuierij een keer afgelopen...

 • B bob

  Dan heb ik zo weer een aantal nieuwe profielen aangemaakt sjaak! Zo makkelijk kom je niet van me af. Ik denk dat jij en Jan9 niet graag is de spiegel kijken die ik jullie voor hou 1 Echt het is jullie eigen persoonlijkheid die niet goed kan omgaan met de realteit en dat kan een een naar gevoel geven. Laat mij maar die klootzak zijn die een aantal boeren de andere kant van de penning laat ontdekken.

 • ikkethuis

  Ik begrijp niet dat de redactie niet iets doet aan B bob. Hij zet een hoop onzin op dit forum, en iedereen ergert zich er aan.

 • Mozes

  In de middeleeuwen hadden we mensen die geloofden in heksen en duivels. Bepaalde personen werden beschuldigd en aangevallen.
  Het gedrag van B Bob en politiek is hier een moderne variant op.

 • B bob

  Misschien dat de redactie juist onder het bureau schuift van het lachen ! Wat een belachelijk domme reactie's lok ik uit ( al zeg ik het zelf)

Laad alle reacties (21)

Of registreer je om te kunnen reageren.