Varkenshouderij

Nieuws 447 x bekeken

China wil meer varkensvlees produceren

Peking – In de eerste helft van 2012 heeft China 272,7 miljoen ton varkensvlees geïmporteerd. Dat is 116 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

In de toekomst wil China de eigen productie verder opschalen om minder afhankelijk van import te zijn. Het grootste gedeelte van het geïmporteerde varkensvlees kwam uit de Verenigde Staten, Spanje, Duitsland en Canada. China wil de komende jaren de eigen productie van varkensvlees opschroeven, zodat er minder vlees geimporteerd hoeft te worden. Het doel is om de productie in 2015 op te schalen met 85 miljoen ton, waarvan 54 miljoen ton varkensvlees. Dat is een stijging van 7 procent ten opzichte van de varkensvleesprodcutie in 2010. 
De opschaling van de varkensvleesproductie zal voornamelijk door grote investeringsmaatschappijen worden aangezwengeld. De CP Group heeft bijvoorbeeld aangeven 36 miljoen euro te gaan investeren in de provincie Henan om een aantal grote varkensbedrijven op te zetten. De Huaxi Hope Sichuan Tequ Investment Company gaat in Chongqing een varkensbedrijf met 300.000 vleesvarkens bouwen, samen met een slachterij met een capaciteit van een miljoen varkens per jaar. Ook de Guangdong WENS Group gaat investeren in een bedrijf met 300.000 vleesvarkens in de provincie Sichuan. De investering hier is geraamd op 74 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.