Varkenshouderij

Nieuws 1447 x bekeken 3 reacties

'Britten moeten varkenshouders net zo steunen als Olympisch team'

Londen – De Britse consument moet de varkenshouders net zo gaan steunen als Team GB, de succesvolle ploeg Britse deelnemers aan de Olympische Spelen. Die oproep komt van de National Pig Association (NPA), de bond van varkenshouders.

"Alleen de consument kan ervoor zorgen dat de Britse bacon weer in de pan gaat sissen."

De NPA waarschuwt dat alleen al afgelopen week weer drie boeren met de varkens zijn gestopt. "Dat scheelt per week 63.000 plakjes bacon en 95.000 worstjes. De Britse varkenshouders hebben flinke steun gekregen van het organisatiecomité van de Olympische Spelen dat alleen maar vlees inkoopt met het Britse merkje Red Tractor. Maar dat is niet voldoende om de varkenshouderij te redden."

Als de supermarkten de vraag naar Brits varkensvlees sterk zien toenemen, dan zijn ze ook bereid de paar centen per kilo extra te betalen die de varkenshouders nodig hebben om de sterk gestegen voerkosten op te vangen, beredeneert de NPA. "Door tegenvallende oogsten van tarwe, mais en soja in de hele wereld zijn de kosten voor het voeren van de varkens tot een nog nooit vertoond niveau opgelopen. Het winkelende publiek is altijd ongelofelijk loyaal geweest voor de Britse varkenshouders en we vragen het nu om erg goed te letten op het Red Tractor-logo op varkensvlees." Corr

Laatste reacties

  • Aad Baars

    Ik ben alleen maar jaloers op dat T-shirt:-)

  • wimpy

    heb liever de inhoud

  • B bob

    Dat T-shirt mag de hele dag lekker aan de inhoud zitten.

Of registreer je om te kunnen reageren.