Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Britse NPA waarschuwt voor acties varkenshouders

Londen – De Britse National Pig Association waarschuwt de minister van landbouw, Jim Paice, dat als er niets wordt gedaan, de varkenshouders wel eens tot harde acties kunnen overgaan om de consumenten te wijzen op hun nijpende situatie. Dat meldt Agra Europe.

Volgens de NPA staat een groot aantal varkenshouders op het punt om hun bedrijf te beëindigen. Volgens de organisatie zullen vooral ook grote moderne bedrijven besluiten te stoppen met de productie. De Britse varkenshouders doen er alles aan om hun kosten te drukken. Dat valt volgens de NPA ook af te lezen aan de technische resultaten. Minder zeugen produceren meer biggen en de voerconversie verbetert. De varkensprijzen staan op het hoogste niveau sinds vier jaar, maar de extra inkomsten worden volledig opgeslokt door de voerkosten, waardoor de marges nog steeds onder druk staan.

Ook in Denemarken roert de varkenssector zich. Varkenshouderijorganisaties hebben hun zorgen geuit in de pers en erop gewezen dat veel bedrijven overwegen te stoppen met hun activiteiten.

Laatste reacties

 • bertes

  hoelang duurt het nog voor er een aktie groep komt voor de kleine boer.
  in nederland is de haat naar de kleine ondernemer groot.

 • drientje

  Nou Adel, er wordt vooral meewarig naar de kleinere varkenshouder gedaan.
  Als de varkenshandel ook nog eens geilt op groot en veel, en de voerindustrie
  maakt zo z'n afspraakjes met de grote jongens, dan wordt het tijd dat je iedereen feliciteert en zelf wat anders gaat doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.