Varkenshouderij

Nieuws 2345 x bekeken 3 reacties

Boete voor het houden van teveel dieren

Dalfsen - Een varkenshouder uit Dalfsen is door de economische politierechter in Zwolle veroordeeld tot een boete van 6.200 euro, waarvan 4.000 euro voorwaardelijk omdat hij in 2010 meer varkens hield dan op grond van zijn productierechten was toegestaan. Dat meldt de Stentor.

Daarnaast wordt hem 6.528 euro ontnomen door de staat, omdat hij met het houden van de extra varkens financieel voordeel heeft genoten. De varkenshouder verklaarde in de problemen te zijn gekomen vanwege een nieuwe beleidsmaatregel. Door de compartimentering was het hem niet gelukt om aan het einde van het jaar nog extra varkensrechten te leasen. Daardoor hield hij 318 dieren te veel.


Laatste reacties

  • hans veghel

    zou dit jonny zijn

  • Jonas Brabant

    De politierechter heeft dus geconstateerd dat de varkenshouder in 2010 zeven euro per afgeleverd varken heeft verdiend (financieel voordeel). Boert ie nog niet zo slecht!

  • joannes

    Dus .. Jonas Brabant, het advies is impliciet: Zoek de grenzen op en je verdient ook al wordt je een keer gepakt!

Of registreer je om te kunnen reageren.