Varkenshouderij

Nieuws 999 x bekeken 1 reactie

Australië wil Ibérico-varkens introduceren

Sydney – Het Australische ministerie van landbouw gaat de mogelijkheden onderzoeken om de landbouw in het westen van Australië aan te vullen met Ibérico-varkens.

Volgens de onderzoekers is het landschap in westelijk Australië ideaal om een zogenoemde ‘Dehesa’ te creëren. Dit is een bebost weidelandschap dat typisch is voor het zuidwesten van Spanje en het zuidelijke deel van Portugal. Het is een tamelijk droog ecosysteem bestaande uit heuvelachtige terrein bezaaid met loofbomen waar runderen en varkens onder grazen. De bomen zijn meest eiken, waaronder de bruine eik en de kurkeik.
“Dit type landschap is voornamelijk bekend voor het voorbrengen van het Ibérico-varken, dat de gewilde Pata Negra (Iberico ham) produceert. Wij willen kijken of dit ook past naast de bestaande veehouderij in het gebied. Het gebied wordt daardoor gevarieerder en economischer aantrekkelijker Wij denken dat een Dehesa prima kan passen in het bestaande sobere Australische landschap”, aldus Imma Farre van het Australische ministerie van landbouw.
De proef vindt plaats in de plaats Wongan Hills. Er zal eerst worden gekeken of de bruine eik en de kurkeik goed willen groeien in het gebied. Daarna zal worden gekeken of er ook daadwerkelijk Ibérico-varkens in het gebied worden geïntroduceerd.

Eén reactie

  • joannes

    Dan moeten ze ook nog een plek vinden om de hammen te drogen, te rijpen. Dat vereist ook een speciale wind, droogte, constantheid gedurende een aanzienlijke tijd.

Of registreer je om te kunnen reageren.