Varkenshouderij

Nieuws 938 x bekeken 1 reactie

Amerikaanse varkenshouderij blij met opkoop varkensvlees

Washington - De NPPA, National Pork Producers Council de Amerikaanse brancheorganisatie voor de varkenssector is blij met de aankondiging van president Obama dat zijn regering voor 81 miljoen euro (100 miljoen dollar) aan varkensvlees uit de markt wil halen via een opkoopprogramma.

De maatregel maakt onderdeel uit van een breder pakket voor de Amerikaanse landbouw om de gevolgen van de enorme droogte te verzachten.

Deze opkoop is goed voor de varkenshouders die worstelen met de gevolgen van de droogte die zich vooral vertaalt in hoge voerprijzen", aldus de NPPC in zijn verklaring. De NPPC verwacht echter dat de aangekondigde maatregel niet voldoende is voor de sector om de schade te beperken. Veel bedrijven leiden nog steeds zware verliezen als gevolg van de torenhoge voerprijzen, aldus de organisatie. NPPA kondigt dan ook aan dat ze zich wil blijven inspannen om de sector door de huidige barre tijden heen te helpen.

Eén reactie

  • veehouderij.dejong1

    Eerst een tekort veroorzaken met de subsidie op bio ethanol, waardoor het voer duurder wordt.

    Dit vervolgens weer verzachten met een opkoopregeling voor vlees.

    Wat wordt het belastinggeld toch goed besteed door onze wereldleiders

Of registreer je om te kunnen reageren.