Varkenshouderij

Nieuws

Afrikaanse varkenspest grijpt om zich heen in Rusland

Moskou - De Russische veterinaire dienst Rosselkhoznadzor meldt op zijn internetsite verschillende nieuwe uitbraken van Afrikaanse varkenspest. Het gaat om uitbraken in de Kaukasus (regio Krasnodar), Rostov in het zuidwesten van Rusland, Chelyabinsk in de zuidelijke Oeral, de regio Tver ten noordwesten van Moskou en Jaroslav ten oosten van Moskou.

Een en ander betekent wel dat de Afrikaanse varkenspest wijd verbreid is in Rusland en niet onder controle is.

Over de uitbraak in Rostov melden de Russen dat het voor het eerst is dat de ziekte in deze regio opduikt. Zeven varkens op een bedrijf met 960 dieren waren ziek, maar dit werd in een veel te laat stadium gemeld. In de omgeving van het bedrijf werden honderd dode en begraven varkens gevonden die mogelijk aan de ziekte zijn doodgegaan. Volgens de veterinaire dienst kan dit gebeurd zijn om verdere vragen te voorkomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.