Varkenshouderij

Nieuws 1775 x bekeken

72 Vion-werknemers locatie Druten herplaatst

Eindhoven – 72 van de 180 werknemers van de Vion slachterij in Druten zijn herplaatst. Dat laat een woordvoerder van Vion weten.

De slachterij in Druten is officieel in week 33 gesloten. Aanleiding voor de intensivering van de slachtactiveiten van Vion in Nederland is de resultaatontwikkeling in 2011 en de actuele economische vooruitzichten voor de komende jaren.
Afgelopen donderdag zijn de laatste varkens geslacht en afgelopen vrijdag zijn deze verder verwerkt.

In eerste instantie hoopte men zeventig werknemers te kunnen herplaatsen. “Dat zijn er uiteindelijk 72 geworden. Het grootste deel is herplaatst in de vestigingen Boxtel, Scherpenzeel en Helmond”, aldus de woordvoerder.
Op de locatie Druten werden 20.000 varkens per week geslacht, voornamelijk volgens het Good Farming Starprincipe. De varkensactiviteiten van de locatie Druten gaan over naar Vion Boxtel en Vion Groenlo. Op dit moment vindt ontmanteling van de slachterij plaatst. De installaties en materialen worden voor het grootste gedeelte hergebruikt in de andere vestigingen van Vion.

Of registreer je om te kunnen reageren.