Varkenshouderij

Nieuws 662 x bekeken 2 reacties

Verbruik Cefalosporine 99 procent gedaald

Kopenhagen - Het verbruik van Cefalosporine in de Deense varkenshouderij is sinds 2009 met 99 procent gedaald. Dit meldt de Deense landbouworganisatie Landbrug & Fodevarer (L&F).

Cefalosporine is een breedspectrum antibioticum wat zowel in de humane als dierlijke geneeskunde. In 2009 was het verbruik aan Cefalosporine in de varkenshouderij 99 kilo werkzame stof. In 2011 was dit gedaald naar 49 kilo.

Volgens professor Frank Møller Aarestrup van de Technische Universiteit van Kopenhagen is dit een zeer positieve ontwikkeling, omdat de antibioticumresistentie een sterk toenemend probleem vormt bij zowel mens als dier. Volgens Møller Aarestrup is het totale verbruik aan antibioticum met bijna 20 procent gedaald ten opzichte van 2011 in de Deense varkenshouderij.
Volgens Jan Dahl van L&F kan het verbruik in 2012 weer iets hoger uitkomen. Volgens Dahl is op sommige bedrijven het gebruik van antibioticum dusdanig sterk gedaald dat het ten koste gaat van het dierwelzijn.

Laatste reacties

  • Bielderman

    lijkt me dichter bij 50%

  • detelg1

    Agd Boerderij heeft wel heel vaak last van rekenfouten. Ik snap niet dat zulke dingen geplaatst worden. Het kijkt er sterk op dat men bij agd boerderij zomaar dingen plaatst zonder er maar even bij na te denken. Martin slaat de plank weer eens goed mis!!!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.