Varkenshouderij

Nieuws 1194 x bekeken

Stichting gaat Aujeszky-claim afhandelen

Barneveld - De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) richt een Stichting Gerechtigheid Aujeszky op die de lopende Aujeszky-claim gaat afwikkelen. Dat is besloten op de algemene ledenvergadering van de NVV.

De keuze voor een stichting heeft de NVV gemaakt omdat de leden van het Dagelijks Bestuur van de NVV anders teveel tijd zouden moeten steken in de afwikkeling van de Aujeszky-claim, wat ten koste kan gaan van de andere taken en belangenbehartiging. In de stichting gaan leden van de NVV plaatsnemen. De ledenvergadering heeft unamien ingestemd met de oprichting van deze stichting.

Op dit moment is onderzoeksbureau RBB Econmics bezig de totaalschade van de NVV-leden vast te stellen. Naar schatting gaat het om enkele miljoenen euros. Dit gebeurt op basis van een steekproef bij enkele honderden NVV-leden. Geconcludeerd wordt dat de leden die in de steekproef vallen het eindbedrag bepalen. “Tijdens deze steekproef wordt informatie verzameld over wat is er betaald is voor, tijdens en na de verordening. Het bedrag zal dan per bedrijf worden bepaald, want dit hangt af van bedrijfgrootte, aantal entingen en type bedrijf”, aldus NVV voorzitter Wyno Zwanenburg.  Ook is er door de ledenvergadering ingestemd dat de NVV het schadebedrag dat vrijkomt mag verrekenen met de openstaande contributie van de NVV leden. Een deel van het totaalbedrag dat de NVV straks krijgt, zal in een weerbaarheidsfonds gestopt worden. Op de ledenvergadering is besloten dat de NVV het geld uit dit fonds mag inzetten voor het verdedigen van de belangen van de NVV-leden.

Of registreer je om te kunnen reageren.